Martin Shkreli bij het verlaten van de rechtbank in Brooklyn

'Meest gehate Amerikaan' verkoopt een klap in zijn gezicht

Hij werd ook wel 'de meest gehate man van Amerika' genoemd toen hij vorig jaar een aids-medicijn vijftig keer zo duur maakte. Maar, nu is Martin Shkreli op Twitter een veiling gestart om een klap in zijn eigen gezicht te verkopen. De hoogste bieder mag hem een dreun op zijn neus geven, of iemand aanwijzen die dat mag doen. Allemaal voor het goede doel: een vriend van Shkreli overleed afgelopen maandag aan kanker, het opgehaalde geld doneert Shkreli aan diens zoon.

Shkreli staat niet bepaald bekend om zijn vrijgevigheid. Hij werd vorig jaar in één klap berucht nadat zijn bedrijf de rechten had gekocht op een medicijn dat veel wordt gebruikt door zwangere vrouwen en aids-patiënten. Vervolgens maakte hij het medicijn vijftig keer zo duur en haalde zich de woede van de hele wereld op de schouders.

Ook kocht hij het enige exemplaar van een uniek album van de populaire rapgroep Wu-Tang Clan. Hij weigert de muziek te delen zodat beroemdheden bij hem langs moeten komen om het album te kunnen luisteren.

Het contrast kon niet groter zijn, reacties op zijn berichten stromen binnen. Hoewel de meesten geen bod uitbrengen, lijkt het de twitteraars een aantrekkelijk idee om Shkreli een klap te verkopen. Ook vraagt een enkeling zich af waarom hij niet zelf geld doneert. Shkreli heeft beloofd het bedrag te verdubbelen "tot een bepaald bod".

Deel artikel: