Finse smokkelaar bracht al bijna 30 keer knuffels naar Aleppo

Er wordt massaal geld gedoneerd aan een Finse Syriër die knuffels richting oorlogsgebied smokkelt. Rami Adham van 44 wordt de 'speelgoedsmokkelaar' van Aleppo genoemd, omdat hij met zakken vol knuffels, maar ook met andere hulpgoederen, richting oorlogsgebied gaat.

Zijn bijzondere verhaal is wereldwijd opgepikt en als gevolg daarvan wordt hij nu overspoeld met berichten van mensen die hem willen helpen. Ze vragen hem of hij knuffels nodig heeft, want die sturen ze dan maar al te graag op. Omdat zijn magazijn in Finland inmiddels uitpuilt, vraagt hij mensen in plaats van knuffels geld te doneren.

Op zijn GoFundMe-pagina vraagt Rami om 30.000 euro. Met nog ruim een maand te gaan staat de teller nu al op 25.000 euro.

Op de pagina schrijft Rami dat zijn leven sinds 5 jaar in het teken staat van het helpen van Syrische kinderen. Sindsdien reisde hij al bijna 30 keer richting Aleppo om te helpen. Op YouTube staan video's van die tochten:

"De situatie in Syrië dwong mij, als vader van zes kinderen, om te doen wat ik nu doe: zorgen voor het kleinste glimlachje op de gezichten van kinderen. Want daar is alles van afgenomen. Hun jeugd, hun speelgoed, hun school, hun speeltuinen. Als ik er ben, is het fantastisch om het plezier van die kinderen te zien."

Deel artikel: