Aangepast

Heel Australië wil daten met de Rotterdamse Kathy (19)

  • Robert Portier

    Correspondent in Australië

  • Robert Portier

    Correspondent in Australië

De 19-jarige Kathy uit Rotterdam heeft de harten van Australische cowboys in vuur en vlam gezet. Ze woont nu een jaar in Australië en heeft haar hart verloren aan de outback. Via Facebook probeert ze nu een man te vinden met wie ze de rest van haar leven in Australië kan slijten. "De reacties blijven binnenstromen.”

De Rotterdamse zette een Facebookpagina op, genaamd Kate wants a date. Dit liep een beetje uit de hand: binnen een paar dagen ontving ze meer dan 12.000 reacties. Ze is blij met alle aandacht, ook al is ze de hele dag bezig om de berichtenstroom bij te houden. Ze reageert inmiddels alleen nog maar op mensen die een selfie met een cowboyhoed meesturen.

Kathy was altijd al geïnteresseerd in het buitenleven, paarden en cowboys. Afgelopen jaar werkte ze op veebedrijven in het midden en noorden van Australië. Ze werd verliefd op het uitgestrekte, rode land en op het werk als jillaroo, de Australische bijnaam voor vrouwelijke veedrijvers. Alleen het vinden van een partner wilde niet zo lukken.

"Ik werkte op een boerderij met zes mensen en dat was het. Je komt verder echt niemand tegen”, vertelt ze. "Cowboys zitten niet op Tinder, maar iedereen zit tegenwoordig wel op Facebook. Dus ik dacht, laat ik dat proberen."

Ze heeft inmiddels al een aantal echt leuke reacties ontvangen, waaronder één speciale. Afgelopen seizoen keek Kathy trouw naar de Australische versie van Boer zoekt vrouw. Eén deelnemer stak er volgens haar met kop en schouders bovenuit. Uitgerekend die man stuurde haar gisteren een berichtje.

Behalve positieve reacties komen er ook veel negatieve reacties binnen van mensen die denken dat ze dit alleen maar voor een visum doet. "Ik begrijp best dat mensen zo denken, maar ik weet dat dit het leven is dat ik wil.”

Hoe het straks verder moet, weet ze zelf eigenlijk ook nog niet. Geschikte kandidaten wonen misschien duizenden kilometers verderop en een date is niet zomaar geregeld. Ze heeft nu een tv-station benaderd. Wie weet dat die haar kunnen helpen. "Vrouw zoekt boer, zeg maar."

Deel artikel: