Sophia kinderziekenhuis maakt tekeningen voor ADO
Aangepast

Zieke kinderen bedanken ADO-supporters voor knuffels

Patiëntjes uit het Sophia Kinderziekenhuis hebben tekeningen gemaakt voor de ADO-supporters die tijdens Feyenoord - ADO massaal knuffels naar de kinderen gooiden.

  • Sophia kinderziekenhuis
  • Sophie kinderziekenhuis
  • Sophia kinderziekenhuis
  • Sophia kinderziekenhuis
  • Sophia kinderziekenhuis

Gerben heeft een tekening gemaakt als dank voor de knuffels die hij kreeg van een ADO-fan. Gerben is 3 en heeft een auto-immuunziekte. Zelf zat hij niet in het stadion, maar zijn grote broer Bjarne nam voor hem twee knuffels mee naar huis. "Ik vond het heel aardig van ADO dat ze al die knuffels aan ons gaven. Ik heb een kikker en een ooievaar van mijn broer gekregen."

ADO-supporters gooien knuffels

Grote broer Bjarne van 5 zat bij zijn vader op schoot toen het gebeurde: "Ik wist niet waarom ze aan het aftellen waren, toen kwamen ineens al die knuffels over de rand. Het viel nog niet mee om ze te vangen." Bjarne hoopt dat de ADO-fans blij zijn met de tekening van zijn broertje.

Broers Bjarne en Gerben met al hun knuffels

En dat zijn ze. "Fantastisch, ik wist wel dat een initiatief aan zat te komen vanuit het Sophia, maar het is natuurlijk ontzettend mooi", zegt Jacco van Leeuwen, voorzitter van de supportersvereniging. "Het is belangrijk dat de mensen in gedachten houden met wat voor vreselijke ziektes die kinderen te maken hebben."

Waar de tekeningen naartoe gaan is nog niet bekend: "Misschien is het supportershome een mooie plaats."

Deel artikel: