Juan, de Argentijn met een 'geelswert hert'
Aangepast

Voetbalsupporters halen Vitesse-fan uit Argentinië

De Argentijnse Juan is al jaren fan van voetbalclub Vitesse. Zijn grootste droom? Zijn 'cluppie' live zien spelen. Vitesse-supporters zamelden geld voor hem in en vandaag stond hij dan eindelijk met een grote glimlach langs de lijn van het trainingsveld in Arnhem: "Ik heb er geen woorden voor. Ik ben zo blij."

Hoe wordt iemand uit Argentinië nou fan van Vitesse uit Arnhem vraag je je misschien af? Door een voetbalspelletje op een spelcomputer.
Als 18-jarige had Juan een weddenschap dat hij met de slechtste eredivisieclub, Vitesse destijds, al zijn vrienden zou verslaan.

De eerste wedstrijd speelde 'ie tegen 'FC Barcelona' en hij won met 3-1. Sindsdien is hij dus helemaal verzot op Vitesse.

Het is geweldig dat we nu wereldwijd fans hebben.

Vitesse-aanvoerder Guram Kashia
Juan kust trots de aanvoerdersband

Vitesse-aanvoerder Guram Kashia vindt Juans clubliefde tof: "Argentinië is één van de beste voetballanden ter wereld. Dat een Argentijn dan zo groot fan is van onze club is, is echt geweldig."

Hij komt dan ook graag kennismaken en leent zelfs zijn aanvoerdersband even uit aan Juan.

"Moet je kijken hoe hij erbij staat. In een geelzwart shirt, ik word er emotioneel van." Aan het woord is Hans, één van de supporters die Juan naar Nederland haalden. Hoe kregen ze dat voor elkaar?

"Via sociale media leerden we van zijn bestaan, want hij deelde van alles over Vitesse. Toen dachten we: hoe mooi zou het zijn als we hem hier naartoe konden halen?

Op Facebook zijn we een actie gestart en hebben iedereen gevraagd om een donatie te doen - van 50 cent tot 50 euro."

Twee trouwe supporters met een 'geelswert hert'

Morgen gaat Juan kijken naar de wedstrijd van Vitesse tegen Go Ahead Eagles. Die moeten ze dan wel winnen hè? "Vitesse wint", roept Juan.

Deel artikel: