Eindelijk ontdekt op YouTube: Hollywoodster Matthew McConaughey

Hij is een van de grootste acteurs in Hollywood, maar op YouTube wilde het nog niet zo vlotten met Matthew McConaughey. Tot dit weekend.

Op Reddit, het grootste forum ter wereld, keken ze donderdag vreemd op van de YouTube-avonturen van McConaughey. Hij had op dat moment maar 240 volgers – en dat voor iemand met een geverifieerd account. "Schokkend dat een Oscarwinnaar een video kan uitbrengen die in een jaar tijd niet meer dan duizend views heeft", is een van de reacties.

In totaal heeft hij zes video's geüpload, waarvan hij er in vier zelf vlogt. Met elke keer hetzelfde stijltje, in de derde persoon: "Hey everybody, McConaughey here."

Daarna steekt hij een verhaal af over het steunen van een goed doel:

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar

"Ik kreeg net medelijden met een multimiljonair-acteur. Wist niet dat dat mogelijk was", reageert een kijker.

Per ongeluk

Waar gaat het dan mis? Jonatan de Boer van Onlane heeft wel een idee. Hij denkt dat het komt doordat de acteur Whosay gebruikt. Die app zetten beroemdheden vaker in om content direct op allemaal verschillende sociale kanalen te delen. "Ik denk dat niemand zich ervan bewust was dat de video's überhaupt op YouTube terechtkwamen", zegt Jonatan.

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar

Met zijn bedrijf geeft De Boer advies over hoe je als YouTuber meer bereik kunt halen met je video's. McConaughey heeft door de aandacht op Reddit wel ietsje meer volgers gekregen, inmiddels ruim 70.000 volgers.

De Boer heeft een hele lijst met dingen die niet goed gaan op het YouTubekanaal van McConaughey:
Geen thumbnails;
Geen banners;
Geen pakkende titels;
Geen triggers om andere video's te bekijken;
Geen tags;
Geen videobeschrijving.

"Je hebt geen idee dat je op een kanaal van een beroemdheid zit", oordeelt Jonatan. En dan de content? Die is nietszeggend. "De video's zijn te kort. Hij praat over goede doelen en filmt alles verticaal – niet handig op YouTube." Hoe kan het dus beter?

Video's van achter de schermen misschien? De Boer denkt dat daar wel belangstelling voor zou zijn. "Al slaat het in Nederland met het kanaal van bijvoorbeeld Gerard Joling niet echt aan. Maar een Hollywoodacteur is natuurlijk van een andere orde."

Matthew McConaughey kan natuurlijk ook gewoon blijven doen waar hij goed in is: acteren.

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar

Deel artikel: