Wekdienst van zaterdag 20 augustus: dit gebeurde terwijl je sliep

Goedemorgen, het is wisselvallig weer vandaag met opklaringen en een enkele bui. Vrij veel wind en het wordt 20 tot 24 graden. Morgen meer buien en een graad of 19.

Wat heb je gemist?

De Oranje-vrouwen hebben de hockeyfinale bij de Olympische Spelen na shoot-outs verloren van Groot-Brittannië. Bijna 3,2 miljoen mensen hebben naar de hockeywedstrijd gekeken. Het is daarmee de best bekeken sportwedstrijd van deze Spelen.

En vannacht heeft sprinter Usain Bolt uit Jamaica een unieke prestatie neergezet. Hij is de eerste atleet die op drie opeenvolgende Spelen drie gouden medailles heeft gehaald. Vannacht werd hij met zijn ploeg eerste op de 4x100 meter estafette en verdiende daarmee zijn negende gouden olympische medaille.

De Londense metro rijdt vanaf nu ook 's nachts. Op twee lijnen rijden vrijdag en zaterdag 24 uur per dag metro's. In de herfst komen daar nog drie lijnen bij. Tot nu toe ging de Londense metro om 01.00 uur op slot, tot de volgende morgen 05.30 uur. Het gemeentebestuur vond dat niet meer van deze tijd voor een wereldstad. Londen verwacht dat de nachtelijke metroritten jaarlijks 90 miljoen euro opleveren.

De Amerikaanse politie heeft een voortvluchtige drugsdealer gepakt, ondanks zijn uitgebreide vermomming. De 31-jarige man, Shaun Miller, werd sinds april gezocht door de politie.

De 31-jarige had zich vermomd als oude man

Ziekenhuizen en ambulances in Amsterdam krijgen het steeds drukker met toeristen. Volgens Het Parool is het aantal ambulanceritten voor buitenlandse vakantiegangers in vier jaar tijd meer dan verdubbeld. En dat levert de nodige problemen op. Het personeel raakt overbelast en het leidt tot communicatieproblemen. De meldkamer van de ambulance overweegt zelfs om tolken in te zetten.

Verder vandaag...

De A1 bij Muiden is dit weekend dicht vanwege grote werkzaamheden. Ook rijden er geen treinen naar Almere. Check hier waar je met de auto extra reistijd zult hebben.

En ook vandaag wordt er weer gesport op de Olympische Spelen. Het is de één-na-laatste dag in Rio. Er zijn medaillekansen voor de handbalsters, volleybalsters, taekwondoka Oogink, triatlete Klamer én mountainbikester Terpstra.

Fijne dag!

Deel artikel: