Wekdienst van vrijdag 19 augustus: dit gebeurde terwijl je sliep

Goedemorgen! Steeds meer wolken, en vooral in het westen kan er vanmiddag een bui vallen en het kan een beetje onweren. Het wordt 22 tot 27 graden.

Wat heb je gemist...

De Amerikaanse olympische zwemmers Bentz en Conger zijn op het vliegtuig gestapt naar de Verenigde Staten. De twee hoeven van de politie niet langer in Brazilië te blijven. Een verslaggever zag hoe ze door de beveiliging van de luchthaven werden geloodst.

Conger (links) en Bentz (midden) verlaten de politiepost op het vliegveld in Rio de Janeiro

Usain Bolt heeft zijn status als supersprinter opnieuw waargemaakt in de olympische finale op de 200 meter. De 29-jarige Jamaicaan veroverde voor de derde achtereenvolgende keer het goud. Churandy Martina werd vijfde, op slechts 0,01 seconde van het brons verwijderd.

Een gele kuif, handen op een dikke buik en een kleine piemel: zo stonden levensgrote standbeelden van Donald Trump er gisteren bij in verschillende Amerikaanse steden. De beelden van de Republikeinse presidentskandidaat zijn het werk van een kunstenaarscollectief en werden in vier Amerikaanse steden tegelijkertijd onthuld. De makers noemen het werk The emperor has no balls.

Verder vandaag...

Spelen de hockeyvrouwen in Rio de finale tegen Groot-Brittannië en boksster Nouchka Fontijn staat in de halve finale van de klasse tot 75 kilogram. En Biddinghuizen staat drie dagen in het teken van Lowlands, dat vandaag losbarst.

Fijne dag!

Deel artikel: