Wekdienst van 18 augustus: dit gebeurde terwijl je sliep

Goedemorgen. Zonnig en 22 tot 25 graden. Vanmiddag kunnen er in het zuiden wat wolken zijn en is er kans op een buitje.

Wat heb je gemist...

Schippers wint zilver op 200 meter

Dafne Schippers heeft Nederland voor het eerst in 24 jaar weer aan een olympische medaille in de atletieksport geholpen. Dafne Schippers werd tweede en finishte in 21,88 seconden. De titel ging naar de Jamaicaanse Elaine Thompson in 21,78 seconden. Thompson had ook al de 100 meter gewonnen.

Martina haalt finale 200 meter

Churandy Martina heeft voor de derde keer op rij de olympische finale op de 200 meter bereikt. De Nederlandse recordhouder liep in Rio de Janeiro in de derde heat van de halve finales naar de tweede plaats in 20,10 seconden. De tweede plaats betekende automatische plaatsing voor de eindstrijd.

Doden bij bomaanslag Turkije

Bij een bomaanslag in het oosten van Turkije zijn zeker drie doden en ongeveer veertig gewonden gevallen. Een autobom ontplofte in de buurt van een politiestation, vlakbij de Iraanse grens. Het is nog niet duidelijk wie er achter de aanslag zit.

Wat je moet weten...

Rio vandaag

Vannacht treedt Churandy Martina aan in de finale van de 200 meter. Verder strijden de handbalsters en volleybalsters om een plaats in de finale en maken de hockeyers en beachvolleyballers kans op brons.