Hockeysters halvefinalist na zege op Argentinië

Wekdienst van 16 augustus: dit gebeurde terwijl je sliep

Goedemorgen! De zon schijnt vandaag. Eerst vooral in het zuiden, later ook in het noorden. Het wordt 21 tot 24 graden. Ook morgen vrij zonnig, en nog iets warmer.

Wat heb je gemist...

Vijftien gevangen uit Guantánamo Bay zijn overgeplaatst naar de Verenigde Arabische Emiraten. Het is voor het eerst sinds Obama president is, dat zo'n grote groep is overgedragen. In totaal zitten nog 61 gevangenen vast in de beruchte gevangenis op Cuba.

Een militair bij het hek van Camp X-Ray, een deel van Guantanamo Bay dat sinds 2014 niet meer wordt gebruikt

In Oostenrijk zijn negen asielzoekers opgepakt die worden verdacht van een groepsverkrachting op Oudejaarsavond. De Iraakse mannen zouden het slachtoffer hebben gedrogeerd. Ze werd op 1 januari in een vreemd appartement naakt wakker. De negen mannen zijn opgespoord door DNA-materiaal, getuigenverklaringen en camerabeelden.

Als Donald Trump president wordt, dan wil hij Islamitische Staat en het moslimterrorisme uitroeien. Dat zei hij gisteren in een toespraak in Ohio. Hij wil dat migranten strenger worden gescreend, en voor gevaarlijke landen komt een immigratiestop.

Ook wil Trump terroristen uitsluiten van internet. Verder gaf-ie president Obama en Hillary Clinton de schuld van alle problemen.

En in een spannende kwartfinale hebben de hockeyvrouwen afgerekend met hun aartsvijand Argentinië. Het werd 3-2. In de halve finale spelen de oranjevrouwen tegen Duitsland.

Verder vandaag...

Een volle dag voor TeamNL in Rio: zwemmer Ferry Weertman duikt om 14.00 uur Nederlandse tijd in het water voor de 10 km open water. Vervolgens komen de handbalsters, volleybalsters en springruiters in actie, waarna het om 18.00 uur de beurt is aan zeilster Marit Bouwmeester. Epke Zonderland werkt om 20.34 uur zijn langverwachte finale aan de rekstok af en Sifan Hassan loopt om 03.30 uur de finale van 1.500 meter. Kort daarvoor komt Dafne Schippers in actie in de halve finales van de 200 meter.

Epke Zonderland

Deel artikel: