Wekdienst van 15 augustus: dit gebeurde terwijl je sliep

Goedemorgen! Bewolking, plaatselijk ook nog mist. Vanmiddag meer zon en 19 tot 23 graden. Morgen wat meer zon, en vanaf woensdag ook nog wat warmer.

Wat heb je gemist...

In de Amerikaanse staat Louisiana zijn al 20.000 mensen uit hun huis gehaald vanwege hevige overstromingen. Door het noodweer zijn inmiddels vier mensen omgekomen. Inmiddels is het weer beter geworden, maar het water stijgt nog wel op een aantal plaatsen.

Ellende nog niet voorbij

Voor de derde keer won Usain Bolt goud op de 100 meter sprint. "Bij de spelen in Londen was ik een legende", zegt Bolt. "Nu ben ik onsterfelijk."

En het was de dag waarop Dorian van Rijsselberghe - net als in Londen - een gouden medaille in ontvangst nam.

Een deel van het New Yorkse vliegveld JFK is ontruimd vanwege berichten dat er geschoten was. Het gaat om twee terminals waar internationale vluchten vertrekken en aankomen. De autoriteiten hebben inmiddels laten weten dat er geen aanwijzingen zijn dat er inderdaad geschoten is.

Verder vandaag:

De ministers van Buitenlandse Zaken van Duitsland en Rusland komen vandaag bijeen in Rusland om te praten over de situatie in Syrië. Ook de situatie De Krim is onderwerp van gesprek. De Japanse capitulatie wordt vandaag herdacht. Door die overgave kwam er een eind aan de Tweede Wereldoorlog. Bij het Indisch Monument in Den Haag legt onder meer premier Rutte een krans ter nagedachtenis van slachtoffers van de Japanse bezetting.

Het is dag tien van de Olympische Spelen. Dafne Schippers komt vandaag in actie op de 200 meter.

Fijne dag!

Deel artikel: