Jard en Geraldo met verkeersborden Pokémon Go

Pokémon Go-verkeersborden bezorgen studenten vakantiebaantje

Geïnspireerd door een avondje stappen bij de Nijmeegse Vierdaagse verdienen deze studenten een zakcentje tijdens de vakantie. Geraldo (22), Jard (22) en Tom (23) kwamen op het idee de Pokémon Go-waarschuwingsborden, die massaal gestolen werden tijdens de Vierdaagse, zelf te maken en te verkopen.

"Jard en ik zagen tijdens de Vierdaagsefeesten een meisje met een bord lopen, waarschijnlijk ergens van een paal getrokken, en ik zei meteen dat we die borden zouden moeten verkopen", zegt Geraldo.

Hij zei het eigenlijk voor de grap, maar Jard was enthousiast. "De volgende dag belden we onze vriend Tom, want hij heeft een eigen reclamebureau. Hij vond het ook een tof idee en we zijn meteen aan de slag gegaan."

Zo hingen de in totaal 40 borden erbij tijdens de Vierdaagse

De website is nu 48 uur online en volgens Geraldo gaat het best goed met de verkoop. "We hebben in die korte tijd al bijna vijftig borden verkocht." De jongens doen het niet om rijk te worden. "We doen het meer voor de fun. Het is toch zomervakantie, dus dit is gewoon leuk voor ernaast."

De Vierdaagse heeft positief gereageerd op het initiatief. Geraldo: "Zij deden het ook met een knipoog. Ze hebben het bord niet gepatenteerd dus we verwachtten niet dat ze het erg zouden vinden."

Of er nog andere versies aankomen dan de Vierdaagse-variant weet Geraldo nog niet. "We kregen vandaag een mailtje van iemand die een bord wilde met 'Verboden Pokémon te vangen'. Dat vinden we te negatief. We hebben dit met een positieve insteek gedaan, dus zoiets gaan we voorlopig niet doen. Als het goed gaat lopen met de verkoop zien we wel of we nog andere varianten maken."

Ze zien wel in dat de webshop waarschijnlijk maar tijdelijk is. "Ik denk dat het spel blijvend is maar deze borden zijn een hype. Maar we hebben er lol in dus we zien wel waar het schip strandt."

Deel artikel: