Nederlandse Reinout maakt video van Cypress Hill

Als puber luisterde Reinout Hellenthal (37) nog thuis naar hun cassettebandjes, maar vorige maand stond hij met ze op het podium: Cypress Hill. Met een 360-graden camera weliswaar, want de Assenaar mocht de nieuwe video maken van de legendarische hiphopformatie.

Cypress Hill verkocht in de jaren 90 miljoenen platen en zijn momenteel op wereldtournee vanwege hun 25-jarig bestaan. Naast een tour wordt de verjaardag van de hiphopcrew ook online gevierd.

Reinout.

En zo kwamen ze bij Reinout uit, die in binnen- en buitenland vooral voor bedrijven 360-graden video's maakt. "Ik sprak in mei met een vriend in New York, die goed bevriend is met de leden van Cypress Hill. Hij zei dat de jongens weer een tournee gingen doen en dat hij bezig was ze te overtuigen daar een mooie video van te maken."

En daar kwam Reinout in beeld.

Even later vindt hij opeens een contract op de deurmat: of hij wil komen filmen tijdens hun concert in TivoliVredenburg. "Ze willen met zo'n video laten zien dat ze met hun tijd meegaan en echt geen oude blowende bokken zijn geworden."

Frontman B-Real van Cypress Hill tijdens een concert in Oostenrijk

Dat Reinout de video mocht maken, komt omdat hij denkt een gunfactor te hebben. "Voor mij natuurlijk duizend anderen, maar omdat we beiden dezelfde vriend hebben, kreeg ik de vrijheid om te doen wat ik wilde, zo leek het."

En zo staat Reinout met zijn jeugdhelden en z'n camera op 22 juni op het Utrechtse podium. "Het was op die dag precies 23 jaar geleden dat de hit Insane in the Brain uitkwam en dus besloot ik al snel dat daar de video van gemaakt moest worden."

Achteraf kreeg hij highfives en hugs van de leden van Cypress Hill. De dag van Reinout kon niet meer stuk. "Ik zei: het was te gek, maar ik hoop dat jullie het ook wat vinden."

Heel lang hoort hij niks als hij uiteindelijk de video naar de hiphopcrew opstuurt. "Het duurt in de hiphopscene allemaal wat langer", zegt Reinout. Uiteindelijk komt daar toch een reactie: 'dope'.

De video staat inmiddels op Facebook, maar Reinout hoorde vandaag dat hij ook op YouTube komt. "De originele video van Insane in the Brain is daar 44 miljoen keer bekeken, dus het zou zomaar kunnen dat mijn video ook een hit gaat worden."

Deel artikel: