Hillary Clinton was via ene satellietverbinding te zien

Wekdienst van woensdag 27 juli: dit gebeurde terwijl je sliep

Goedemorgen! Vandaag is er bewolking en vallen er enkele buien. Op sommige plekken breekt de zon in de middag door. Het wordt rond de 22 graden.

Wat heb je gemist?

Hillary Clinton is officieel genomineerd als presidentskandidaat voor de Democraten. Op de Democratische Conventie in Philadelphia kreeg ze genoeg stemmen om het te mogen opnemen tegen Donald Trump. Zelf was Clinton er niet bij, maar haar man Bill gaf wel een toespraak:

Als Clinton in november de verkiezingen wint, is ze de eerste vrouwelijke president van de Verenigde Staten.

In Uddel, bij Apeldoorn, staat een winkel met tuinmeubelen in brand. De rookwolken zijn tot ver in de omtrek te zien.

De brand brak vanochtend vroeg uit

De brandweer is uitgerukt met onder meer acht bluswagens en een hoogwerker. Er is nog niets bekend over mogelijke slachtoffers.

Een van de mannen die gisteren in een kerk een priester doodden, was de 19-jarige Adel Kermiche. Hij heeft vorig jaar twee keer geprobeerd Syrië binnen te komen, maar werd beide keren opgepakt. Hij moest een enkelband om en mocht een paar uur per dag zijn huis verlaten. In die tijd heeft hij de aanslag in de kerk gepleegd. De tweede dader is nog niet geïdentificeerd.

Wat moet je weten?

Vannacht spreken nog een paar grote namen op de Democratische conventie: president Barack Obama en vicepresident Joe Biden. Het thema van de derde dag is 'working together'.

Fijne dag!

Deel artikel: