Wekdienst

Wekdienst van maandag 25 juli: dit gebeurde terwijl je sliep

Goedemorgen, veel wolken en soms een bui, later op de dag wat zon. Het is 20 tot 25 graden.

Wat heb je gemist...

Bomaanslag in Duitse Anbach

In de Duitse stad Ansbach, in de deelstaat Beieren, is een zelfmoordaanslag gepleegd. Twaalf mensen raakten gewond toen een man zich opblies met een bom die in zijn rugzak zat. Alleen de dader kwam om het leven. Drie gewonden zijn er slecht aan toe.

Bomexplosie in Duitse stad Ansbach

Vriend van schutter München aangehouden

In München heeft de politie een 16-jarige Afghaanse jongen aangehouden die bevriend was met de 18-jarige man die vrijdag negen mensen doodschoot. De jongen wordt ervan verdacht dat hij wist van de aanslagplannen van zijn vriend en geen alarm sloeg.

Bosbrand verwoest huizen in Californië

In de Amerikaanse staat Californië zijn zeker 1500 huizen geëvacueerd vanwege een hevige bosbrand bij Santa Clarita. Het vuur heeft al achttien woningen verwoest en dreigt hetzelfde te doen bij nog eens honderden andere huizen.

Wat je moet weten...

Nog guldens liggen?

Vandaag is de laatste dag dat je oude honderd gulden biljetten kunt inleveren bij de bank. Je krijgt er ruim 45 euro voor terug. Het gaat dan om biljetten met Michiel de Ruijter erop. Die waren in omloop in de jaren '70.

Na een rondje Frankrijk nu een rondje Boxmeer

Nederlandse wielrenners uit de Tour de France fietsen na afloop traditiegetrouw een aantal criteriums in Nederland en België. Tom Dumoulin is er vanwege een gebroken pols niet bij. Maar Wout Poels en Bauke Mollema zijn vanavond wel in Boxmeer. Traditioneel wordt er in het Brabantse plaatsje het eerste Nederlandse 'rondje om de kerk' verreden na de Tour.

Deel artikel: