Gendarmes zoeken beschutting achter een auto

Wekdienst van zondag 24 juli: dit gebeurde terwijl je sliep

Goedemorgen! Vandaag veel zon. Misschien nog een bui, maar op de meeste plaatsen blijft het droog. Het is 23 tot 26 graden.

Wat heb je gemist...

Voor de vijfde nacht op rij is er in de Parijse voorstad Beaumont-sur-Oise onrust. En ook in de buurgemeente Persan is het onrustig. In die eerste stad zijn volgens verslaggevers mortiergranaten afgevuurd en auto's in brand gestoken. De rellen waren afgelopen nacht wel minder heftig dan de nachten daarvoor. Niemand raakte gewond.

Aanleiding voor de onrust is de dood van een 24-jarige man na zijn arrestatie. Nabestaanden van Adama Traoré zeggen dat hij is overleden door politiegeweld.

Demonstranten met een foto van Traoré

In Wolfheze zijn de hulpdiensten al het hele weekend bezig met een lek dat was ontstaan in een vrachtwagen met een chemische stof. Het lek is gedicht en de stof is overgepompt in zes grote vaten, maar er is nog altijd een chemische reactie gaande.

De rechterhand van de islamitische geestelijke Fethullah Gülen is opgepakt. De man, Halis Hanci, zou twee dagen voor de mislukte couppoging van vorige week zijn aangekomen in Turkije. Gülen wordt door president Erdogan gezien als het brein achter de mislukte staatsgreep. Hij woont sinds 1999 in de VS. Erdogan vraagt nu om zijn uitlevering.

Verder vandaag...

Is zonnevliegtuig Solar Impulse begonnen aan de laatste etappe van zijn reis om de wereld. Rond 01.30 uur Nederlandse tijd steeg het toestel op in Caïro, op weg naar Abu Dhabi. Het vliegtuig begon op 9 maart 2015 in Abu Dhabi aan de reis van 35.000 kilometer. Het vliegtuig blijft in de lucht dankzij 17.000 zonnecellen in de vleugels; 's nachts levert een accu stroom.

'Het wordt een lastige vlucht'

Fijne dag!

Deel artikel: