Trump tijdens zijn speech

Wekdienst van vrijdag 22 juli: dit gebeurde terwijl je sliep

Goedemorgen! Vandaag wordt het warm, maar er trekken wel buien over het land. Het wordt 23 tot 28 graden.

Wat heb je gemist?

Donald Trump heeft zijn nominatie voor het Amerikaanse presidentschap geaccepteerd. Dat deed hij in een toespraak op de vierde en laatste dag van de Republikeinse conventie in Cleveland. Hij sprak tijdens zijn speech over zijn aanpak van illegale immigranten, die volgens hem "vrij rondlopen en zo een bedreiging vormen voor vreedzame burgers".

Hillary Clinton moest het opnieuw ontgelden in zijn toespraak. Hij gaf haar de schuld van onder meer de situatie in Libië, Iran en Syrië. "Laten we haar in november verslaan", zei hij lachend.

De videorecorder behoort officieel tot het verleden. De meeste mensen gebruiken hem al jaren niet meer, maar het Japanse bedrijf Funai maakte ze nog wel. Ze maakten er op hun hoogtepunt vijftien miljoen per jaar. Nu zijn het er nog 750-duizend en dat is niet genoeg. Daarom gooien ze de laatste fabriek dicht.

De Noord-Amerikaanse basketbalbond NBA heeft besloten de All-Star Week, die komend seizoen in Charlotte zou plaatsvinden, ergens anders te organiseren. Reden voor het terugtrekken van het evenement, dat zijn hoogtepunt kent met de All-Star Game, is de invoering van een anti-homowet in de staat North Carolina, waarin Charlotte ligt. "De All-Star Week is bedoeld als een wereldwijde viering van het basketbal, onze competitie en de waarden waar wij voor staan", liet de NBA weten in een verklaring.

De mascotte van de Charlotte Hornets bij de All Star game van 2016

In het zuiden begint de zomervakantie, in het midden de bouwvak en zowel de Nijmeegse Vierdaagse als de Zwarte Cross trekken vandaag veel mensen. Daarom verwacht de ANWB drukte op de Nederlandse wegen.

Lange rijen op de weg

Verder vandaag

Lopen de wandelaars in Nijmegen vandaag hun laatste dag van de Vierdaagse. Ook is het vijf jaar geleden dat de Noor Anders Breivik aanslagen pleegde in Oslo in een jongerenkamp op Utoya. Er vielen in totaal 77 doden.

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar

Fijne dag!

Deel artikel: