boris johnson wekdienst

Wekdienst van maandag 18 juli: dit gebeurde terwijl je sliep

Goedemorgen! Het weer: eerst nog grijs, maar daarna veel zon en 23 tot 27 graden. Het wordt morgen nog iets warmer en woensdag tropisch: mogelijk 32 graden. Wel kan het dan gaan onweren.

Wat heb je gemist?

De 29-jarige man die gisteren in het Amerikaanse Baton Rouge drie agenten doodschoot, blijkt een Irak-veteraan te zijn. Hij heeft de afgelopen tijd video's gemaakt waarin hij zegt dat zwarte Amerikanen moeten terugvechten tegen de politie. Twee weken geleden waren in Baton Rouge protesten nadat de politie een zwarte man had doodgeschoten. President Obama zegt dat er geen excuus is om de politie aan te vallen.

Er waren in Rotterdam gisteravond en vannacht opnieuw spanningen vanwege de mislukte staatsgreep in Turkije. Aanhangers van de Turkse president Erdogan bedreigden journalisten die bij een gebouw stonden van de Stichting Nida, die banden heeft met de Gülen-beweging van een tegenstander van Erdogan; moslimgeestelijke Fetullah. De Erdogan-aanhangers wilden verhaal halen bij de stichting. Volgens Erdogan zit Gülen achter de mislukte staatsgreep. Uiteindelijk hebben de twee groepen onder politiebegeleiding met elkaar gesproken.

De eerste reis naar het buitenland voor Boris Johnson als nieuwe Britse minister van Buitenlandse Zaken is niet helemaal goed gegaan. Johnson was op weg naar Brussel voor een etentje met EU-buitenlandcoördinator Federica Mogherini, maar zijn vliegtuig moest een noodlanding maken bij Londen. Wat er misging is niet bekend, maar Johnson heeft iedereen aan boord bedankt dat het goed is afgelopen.

Boris Johnson

Verder vandaag...

Start in het Amerikaanse Cleveland de Republikeinse Conventie. Tijdens deze partijbijeenkomst valt de definitieve beslissing of Donald Trump officieel de presidentskandidaat wordt voor de Republikeinen. Het kan nog spannend worden, omdat sommige Republikeinen het niet eens zijn met Trump als kandidaat. Ook wordt er weer gefietst, de Tour de France verlaat Frankrijk voor even en doet Zwitserland aan - met Bauke Mollema nog steeds op plek twee in het algemeen klassement.

Fijne dag!

Deel artikel: