Wekdienst

Wekdienst van zondag 17 juli: dit gebeurde terwijl je sliep

Goedemorgen! We beginnen vandaag met wisselvallig weer - wolken en soms zon. Lokaal kan er ook nog een wat regen vallen, eerst vooral in het noorden, later in het zuiden. Vanmiddag wordt het 21 in het noorden tot 24 graden in het zuiden. Het goede nieuws: vanaf morgen wordt het een stuk zonniger en warmer met temperaturen rond 25 graden.

Wat heb je gemist?

Het was vannacht feest in de straten van Turkse steden. Tienduizenden Turken waren gisteravond en vannacht op de been om te laten merken dat ze president Erdogan steunen na de mislukte staatsgreep van vrijdagavond. De militaire couppoging was bedoeld om Erdogan omver te werpen, maar het lijkt erop dat die de macht en populariteit van de president alleen maar hebben vergroot.

Aanhang Erdogan viert feest in Istanbul

In de Verenigde Staten wordt een klopjacht gehouden op een ontsnapte verdachte van moord. De 21-jarige Dayonte Resiles had drie dagen geleden in de rechtbank van Fort Lauderdale, Florida zijn rechtszaak. Tijdens de zitting sprong hj op uit het beklaagdenbankje en zette het op een lopen.

Doordat hij zo sterk was, konden beveiligers hem niet tegenhouden. Tijdens zijn vluchtpoging kreeg hij zijn handboeien open en kon hij zijn oranje gevangenisoverall uittrekken. Tegen Resiles was de doodstraf geëist.

In Leiderdorp woedt sinds halverwege de nacht een zeer grote brand bij een afvalverwerkingsbedrijf. De brand is ontstaan op een stortplaats in een loods. Brandweerlieden uit de hele regio zijn opgetrommeld om het vuur te bestrijden. De brandweer laat de loods nu gecontroleerd uitbranden.

Voor zover bekend is niemand gewond geraakt. De rook trekt grotendeels weg over de polder, waardoor de overlast voor omwonenden meevalt. Wel zijn in de omgeving van het bedrijf aan de rand van Leiderdorp enkele wegen afgesloten.

Verder vandaag...

Is het twee jaar geleden dat vlucht MH17 werd neergehaald. De ramp wordt vandaag in Vijfhuizen herdacht door zo'n 800 nabestaanden. De namen van de 298 slachtoffers worden voorgelezen en rond 15.20 uur, het tijdstip dat het radiocontact met de MH17 verloren ging, wordt een minuut stilte gehouden. In de Tour de France maken de klimmers en de aanvallers zich op voor een spannende dag. Er wordt een bergetappe verreden.

Fijne dag!

Deel artikel: