De Spice Girls tijdens een optreden in 2012

VN maakt remake van Spice Girls-hit 'Wannabe'

Met een 20-jaar oude hit aandacht vragen voor wereldproblemen. De Verenigde Naties doen 't gewoon, met een remake van het nummer Wannabe van de Spice Girls. In de video is het nummer gebruikt om te laten zien met welke problemen jonge vrouwen over de hele wereld te maken hebben. Met succes, want de video is al meer dan 35 miljoen keer bekeken.

'Posh Spice' Victoria Beckham plaatste de video gisteren op Facebook. Beckham is sinds 2014 VN-ambassadeur. In de video zijn onder anderen Britse meidengroep M.O, de Nigeriaans-Britse zangeres Seyi Shay en Bollywood-actrice Jacqueline Fernandez te zien.

De video is een initiatief van The Global Goals for Sustainable Development. Deze doelen zijn opgesteld door de VN om problemen zoals armoede, ongelijkheid en klimaatverandering aan te pakken.

De clip wil vooral aandacht vragen voor doel vijf van dit programma. Dat gaat over gendergelijkheid en vrouwenemancipatie. In de video komen dingen aan bod zoals geweld tegen vrouwen, kindhuwelijken, onderwijs en gelijke lonen.

Met de hashtag #WhatIReallyReallyWant roept de VN jonge vrouwen over de hele wereld op om met een foto te laten zien wat zij belangrijk vinden op het gebied van gendergelijkheid.

Het doel van de campagne is dat deze foto's uiteindelijk getoond worden op de jaarlijkse Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in september. Dan komen afgevaardigden van alle lidstaten bijeen.

Op Twitter is de hashtag al een hit.

Deel artikel: