Genderneutrale wc in Philadelphia

Wekdienst van vrijdag 1 juli: dit gebeurde terwijl je sliep

Goedemorgen! Vandaag is het bewolkt en valt er soms regen. Het wordt 19 tot 21 graden.

Wat heb je gemist...

Veel dertigers komen na hun pensioen krap te zitten, waarschuwt het Nibud. In vergelijking met de pensionado's van nu bouwen de dertigers - maar ook veertigers en vijftigers - minder pensioen op, terwijl het leven alleen maar duurder wordt, zegt het Nibud. Niet alleen bouwen ze minder pensioen op dan mensen die nu genieten van hun oude dag; ook zullen ze met hogere uitgaven worden geconfronteerd.

Ouderen rusten uit op een bankje

Toeristen die uit angst voor aanslagen hun reis naar Turkije willen annuleren, krijgen geen geld terug. In De Telegraaf zeggen reisorganisaties dat Turkije als vakantieland veilig is. "Er geldt in de Turkse badplaatsen geen negatief reisadvies, dus er is geen reden om daar geen vakantie te vieren", aldus een touroperator. De reisbureaus zeggen veel vragen te krijgen over reizen naar het land dat eerder deze week werd getroffen door een aanslag op een luchthaven in Istanbul. Sommige directe reizen naar die stad kunnen wel geannuleerd worden. Bij KLM kan bijvoorbeeld tot 12 juli kosteloos worden omgeboekt.

Bord met geannuleerde vluchten

De gemeente Utrecht krijgt gezamenlijke wc's voor mannen en vrouwen. De 'genderneutrale' toiletten komen eerst in het stadhuis en later ook in andere gebouwen van de gemeente. Een voorstel daartoe van D66 is overgenomen door het college van burgemeester en wethouders, wat betekent dat het wordt uitgevoerd.

Nederland is niet langer voorzitter van de EU. Vanaf vandaag neemt Slowakije het stokje over. Het afgelopen half jaar heeft Nederland 1500 vergaderingen geleid van ministers, diplomaten en ambtenaren. Vanwege het vluchtelingenprobleem en het brexit-referendum was het niet de makkelijkste periode om leiding te geven aan de 28 lidstaten.

Verder vandaag...

Speelt België de kwartfinale tegen Wales. Ook doet de rechtbank in Groningen uitspraak tegen de verdachte afperser van Jumbo Supermarkten: Alex O.

Fijne dag!

Deel artikel: