Wekdienst van dinsdag 28 juni: dit gebeurde terwijl je sliep

Goedemorgen, af en toe zon, vooral in de middag ook wat regen en 18 tot 21 graden. Ook de rest van de week soms regen en soms wat zon, maar echt zomer wil het maar niet worden.

Wat heb je gemist?

Premier Rutte wil Groot-Brittannië de tijd geven om te bedenken hoe het verder moet na het brexit referendum. Rutte zei in een Kamerdebat over de brexit dat de Britten in een ernstige crisis zitten en dat het verstandig is om hun wat lucht te geven om orde op zaken te stellen.

In de Haagse Schilderswijk zijn elf mensen opgepakt. D'r was een demonstratie tegen politiegeweld, dat verliep allemaal rustig. Maar de politie gaf geen toestemming om daarna naar een politiebureau te gaan, en de elf zouden dat toch geprobeerd hebben.

Familieleden van Mitch Henriquez tijdens een demonstratie tegen politiegeweld

Dé sensatie van het EK. IJsland versloeg Engeland met 2-1. En dat betekent een kwartfinale tussen IJsland en Frankrijk. De teleurstelling bij de Engelsen over deze sportieve brexit is groot, bondscoach Roy Hodgson stapt op.

Verder vandaag...

Is er een stemming in de Veiligheidsraad over de verdeling van twee tijdelijke zetels. Italië zou er een krijgen, Nederland en Zweden zijn in de race voor de andere.

Na het succes van Kiki Bertens en Robin Haase in de eerste ronde op Wimbledon, is het vandaag aan Igor Sijsling om de tweede ronde te bereiken.

Fijne dag!

Deel artikel: