BNN-presentatoren geven zich bloot voor L'Homo

BNN-presentatoren Tim Hofman en Jan Versteegh staan samen zoenend op de nieuwe cover van L'Homo. Allebei zijn ze hetero, maar ze deden het om een statement te maken, zegt Tim. "Homoseksualiteit is normaal. Wees jezelf, alsjeblieft."

Hoewel het tweetal vindt dat homoseksualiteit normaal is, zien ze ook dat niet iedereen het daarmee eens is. "In de maatschappij worden homo's nog steeds niet altijd geaccepteerd. In het nieuws zie je soms nog steeds dat mannen die hand in hand lopen in elkaar geslagen worden. En zeker na wat er gebeurd is in Orlando is dit een belangrijke boodschap."

Op Twitter is ook terug te zien dat twee zoenende mannen nog niet als normaal wordt gezien. "Maar de reacties zijn overwegend positief", zegt Tim.

Toch merkte hij ook dat zo'n fotoshoot met een man anders voelde. "We zijn allebei hetero dus het was wel even spannend. Je staat toch naakt tegen elkaar. Maar omdat we elkaar goed kennen waren we daar best snel comfortabel mee. Hetero zijn is bijzaak."

Hoewel de reacties vooral gaan over het uiterlijk van de twee, hoopt Tim dat het uiteindelijk tot meer leidt. "Deze shoot ging echt niet over de kont, de wasbordjes of zoenende mannen", zegt Tim. "Je bent het uithangbord van een belangrijker verhaal en dat verhaal heeft fotograaf Marc de Groot heel mooi vastgelegd."

Er is nog wel wat onduidelijkheid over de arm van Jan...

Deel artikel: