Wekdienstbrexit

Wekdienst van 24 juni: dit gebeurde terwijl je sliep

Goedemorgen, het is vandaag bewolkt, soms wat zon en vooral in het oosten een bui. Het wordt 22 tot 27 graden. Morgen wordt het koeler; maximaal 21 graden. Zondag weer regen, er kunnen wat felle buien en ook wat onweer voorkomen.

Groot-Brittannië heeft gestemd vóór een vertrek uit de EU. Volgens de BBC kan de overwinning het Leave-kamp niet meer ontgaan. Rond 08.00 uur komt premier Cameron hoogstwaarschijnlijk met een reactie. Dat moet voordat de beurzen opengaan - er worden grote verliezen verwacht op de financiële markten. De officiële uitslag volgt aan het eind van de ochtend, volg ook ons liveblog.

Gemeenten zijn bang dat de meeste vluchtelingen die naar Nederland zijn gekomen nauwelijks aan het werk komen. Zestig procent heeft eerst een opleiding nodig. En een op de drie vluchtelingen is helemaal niet aan werk te helpen. Dat zeggen tweehonderd gemeenten in een enquête. Bijna twee derde van de gemeenten zegt dat er op dit moment te weinig geschikt werk is voor vluchtelingen in hun regio.

Vanaf december 2016 kunnen vluchtelingen naar het azc in Heerenveen

De staking bij luchtvaartmaatschappij EasyJet gaat vandaag niet door. Nederlandse piloten zouden 24 uur het werk neerleggen. De Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers heeft de actie geannuleerd omdat er vandaag ook een kort geding is dat te maken heeft met de staking. Daarmee wil de vereniging voorkomen dat Easyjet vandaag buitenlandse piloten inzet, waardoor de staking weinig invloed heeft.

Verder vandaag...

Zullen er veel reacties komen op de brexit, als die uitslag definitief is. Er wordt al rekening gehouden met een dieprode dag op de beurzen - het Britse pond noteerde om 05.00 uur vanmorgen de laagste koers in 31 jaar. Verder brengt de Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump een bezoek aan Schotland voor de opening van een nieuwe golfbaan.

Deel artikel: