Wekdienst

Wekdienst van 23 juni: dit gebeurde terwijl je sliep

Goedemorgen, er trekt noodweer over het land. Later vanochtend minder regen en het wordt warm: 25 tot 32 graden. Vanmiddag en vanavond ontstaan weer zware buien, mogelijk met onweer, hagel en zware windstoten. Morgen wat zon en vooral in het oosten regen.

Wat heb je gemist

Woon je in Oost-Nederland, dan merk je er minder van, maar in Rotterdam en Den Haag staan kelders onder water. Flinke regen- en onweersbuien zorgen voor problemen in het westen van het land. De brandweer krijgt tientallen meldingen van wateroverlast en blikseminslagen, vooral op de Zuid-Hollandse eilanden en in de omgeving van Rotterdam en Den Haag.

Zware regen- en onweersbuien zorgen voor overlast

In de Utrechtse wijk Overvecht is gisteravond een man op straat doodgeschoten. Twee vermoedelijke daders zijn op een scooter gevlucht. De politie heeft met een helikopter naar hen gezocht.

Twee wetenschappers die op een van de meest afgelegen en onherbergzame plekken ernstig ziek werden, zijn in veiligheid na een uiterst gevaarlijke reddingsmissie. De piloot van het kleine toestel vloog 4800 kilometer, 18 uur lang in het donker en bij min 62 graden celsius.

Wat je moet weten vandaag...

Vanaf 07.00 uur Engelse tijd zijn de stembureaus open. De Britten mogen beslissen: een brexit (weg uit de EU), of een bremain (blijven in de EU). Volgens de peilingen wordt het een spannende race. Dit moet je weten.

De campings van festival Down The Rabbit Hole in Beuningen gaan een dag later open dan gepland. De organisatie vindt het niet verantwoord de campings morgen te openen omdat de grond te nat is.

Deel artikel: