Kaitlyn Juvik

Zonder bh naar school, moet dat kunnen?

Het is voor scholieren niet altijd even duidelijk welke kleding nu wel en niet door de beugel kan op school. Veel scholen in de VS hebben strenge kledingvoorschriften, maar toen Kaitlyn Juvik uit de Amerikaanse staat Montana naar huis gestuurd werd, stond ze versteld.

De reden: ze droeg geen bh.

Even om een beeld te geven, dit is wat Kaitlyn droeg toen ze naar huis gestuurd werd:

Dit is wat Kaitlyn droeg toen ze naar huis gestuurd werd

Iemand bij Kaitlyn op school gaf aan de directeur door zich niet prettig te voelen bij Kaitlyns kledingkeuze. Ze werd vervolgens opgedragen zich om te kleden of een bh aan te trekken.

De directeur van de school liet aan het Amerikaanse MTN News weten niet ieders ondergoed te checken. "We vragen de leerlingen zich gepast te kleden en als we vinden dat ze dat niet doen, dan vragen we of ze hun lichaam goed willen bedekken."

Dit is mijn natuurlijke lichaam en ik begrijp niet waarom dat ongemakkelijk zou zijn voor iemand.

Kaitlyn Juvik

Beledigd

Kaitlyn was erg verontwaardigd over de gebeurtenis. "Dat anderen zich ongemakkelijk voelden door hoe ik me kleedde was beledigend, want dit is mijn lichaam. Dit is mijn natuurlijke lichaam en ik begrijp niet waarom dat ongemakkelijk zou zijn voor iemand." Ze vindt dat zolang de kleding die je draagt niet te veel blootgeeft, je geen bh zou hoeven dragen.

'No Bra No Problem'

Kaitlyn heeft samen met medestudenten de Facebookpagina 'No Bra No Problem' opgericht. Samen protesteerden ze tegen het beleid van de school door allemaal zonder bh naar school te gaan.

Ook kreeg Kaitlyn steun van een groep jongens op haar school. Zij trokken een bh aan over hun kleding om aandacht te vragen voor gendergelijkheid. Ze maakten hiervoor een evenement aan op Facebook genaamd 'Bra Boys #wesupportyou'.

Het verhaal van Kaitlyn is inmiddels viral gegaan en opgepikt door nieuwsmedia buiten de VS. Ook op social media krijgt Kaitlyn veel steun voor haar acties.

Deel artikel: