Down The Rabbit Hole in 2015

Grote festivals nemen maatregelen na regen: kliko's kunnen niet mee

Door de regen van de afgelopen weken zijn parkeerplaatsen van grote festivals ondergelopen. Down The Rabbit Hole bij Nijmegen en Rock Werchter in België hebben maatregelen genomen.

Gisteren is bij de organisatie van Down The Rabbit Hole besloten dat er ingegrepen moest worden. De ingang voor het festivalterrein bevindt zich op een weiland. Het water zakt daardoor moeilijk weg. De voorspelling is dat er donderdag en vrijdag nog een flinke bui kan vallen.

"Bezoekers moeten zich instellen op hoe ze alle spullen meenemen naar het terrein", zegt woordvoerder Bente Bollmann. "De bagage moet nu draagbaar zijn. Steekkarren, bolderkarren en kliko's meenemen – die zie je toch vaak op meerdaagse festivals – wordt met een pendelbus toch wat lastig."

Dit wordt dus lastig voor Down The Rabbit Hole-bezoekers

Op Facebook laat een aantal mensen weten niet blij te zijn met de maatregel. Dat het parkeerterrein zo dicht bij het festivalterrein ligt, is voor hen juist een pluspunt van Down The Rabbit Hole. Maar Bollmann heeft het idee dat het begrip overheerst. "Wij balen er natuurlijk net zo goed van", zegt hij. "Zij zien ook wel dat het gigantisch veel geregend heeft de afgelopen tijd. We moeten wel."

Bezoekers kunnen nu op vijf parkeerplaatsen aan de rand van Nijmegen hun auto parkeren. Met een pendelbus worden ze dan naar het terrein gebracht. Bollmann verwacht dat de extra reistijd voor de festivalbezoeker maximaal een half uur is.

Het festivalterrein van Down The Rabbit Hole ligt er trouwens gewoon goed bij, maar ook daar zijn maatregelen genomen. Leveranciers mogen niet over het gras, er worden extra vloerdelen gelegd en zitplaatsen gecreëerd. Op de camping is het "wat modderig". Ook daar worden extra paden aangelegd. Het festivalterrein is verder goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Rock Werchter

Het festival vindt pas volgende week plaats, maar de organisatie van Rock Werchter grijpt nu al in. Ze zijn samen op zoek naar 4000 tot 5000 extra parkeerplekken. Ook kun je op een aantal campings niet meer kamperen.

De situatie wordt nu van dag tot dag bekeken. Er wordt veel water weggepompt en de situatie op het festivalterrein is "onder controle".

Wie volgende week naar Rock Werchter gaat, kan beter niet de auto pakken, zegt een woordvoerder. Nederlanders reizen vanaf de grens met het festivalticket gratis met het openbaar vervoer. Dat is voor die festivalgangers dan ook "de beste optie".

Deel artikel: