Blije fans van Wales tijdens de wedstrijd tegen Rusland

Wekdienst van 21 juni: dit gebeurde terwijl je sliep

Goedemorgen, af en toe een bui, maar later vandaag wordt het droger en krijgen we wat meer zon. Het wordt maximaal 23 graden. Morgen nog een stuk warmer, maximaal 26 graden. Maar ook kans op wat flinke buien.

Wat heb je gemist?

In Las Vegas is een man van twintig opgepakt die presidentskandidaat Donald Trump wilde vermoorden. Hij werd zaterdag al opgepakt op een bijeenkomst van Trump. In de rechtbank bleek dat hij probeerde een pistool af te pakken van een beveiliger. Hij was eerder naar een schietbaan geweest om te oefenen. De man zou al een jaar met zijn plan rondlopen.

Arrestatie van man die Trump wilde neerschieten

Terreurverdachten kunnen in de VS gewoon wapens blijven kopen. De Republikeinen hebben een voorstel van de Democraten weggestemd. Die willen actie vanwege de grote schietpartijen van de afgelopen tijd. Republikeinen zijn tegen, omdat ze bang zijn dat Amerikanen die door een foutje op een terreurlijst staan de dupe worden van strengere wapenregels.

Alarm in Tilburg. De brandweer rukte uit naar concertzaal 013 omdat mensen in de buurt rook uit het dak zagen komen. Maar al snel bleek dat er niets aan de hand was. Tijdens een concert van de oude rocker Alice Cooper stond de rookmachine iets te hard. Die rook werd via de afzuiginstallatie naar buiten gepompt. Binnen merkten ze niets van de ophef.

Wales heeft gestunt op het EK. Ze walsten gisteravond over de Russen heen.

Wales is groepswinnaar geworden. Engeland werd tweede na een 0-0 gelijkspel tegen Slowakije. The Welsh en de Engelsen zijn dus door naar de volgende ronde. Als de Slowaken bij de beste nummers drie eindigen, gaan ook zij nog door. Rusland ligt er dus helemaal uit.

Verder vandaag...

Op de langste dag van het jaar wordt er actie gevoerd bij 47 ziekenhuizen en revalidatiecentra. De specialisten staken niet, maar draaien zondagsdiensten. Ze zijn boos over hun pensioenregeling.

En deze wedstrijden staan vandaag op het programma tijdens het EK voetbal:

Speelschema 21 juni

Fijne dag!

Deel artikel: