Wekdienst van 19 juni: dit gebeurde terwijl je sliep

Goedemorgen, vanochtend is het eerst nog bewolkt, maar als de dag een beetje op gang komt, breekt de zon door. Het wordt 16 tot 19 graden zonder al te veel wind. Morgen regen.

Wat heb je gemist?

Vannacht zijn vier mensen gewond geraakt bij een brand in een bedrijfspand in Schiedam. Door een explosie die ontstond, werd de voorgevel weggeblazen. Twee brandweermannen raakten daardoor gewond aan hun benen. Twee anderen raakten lichtgewond, maar hoefden niet naar het ziekenhuis.

Er is dit jaar 4 ton meer opgehaald in de Nacht van de Vluchteling dan vorig jaar. Vannacht liepen zo'n 2800 deelnemers van Rotterdam naar Den Haag en van Nijmegen naar Arnhem om geld op te halen voor vluchtelingenhulp.

Een jongetje van 5 uit de VS is aan zijn gezicht, hoofd en nek gewond geraakt, nadat een poema hem had gegrepen. Als zijn moeder er niet was geweest, had het misschien nog vervelender kunnen aflopen. Toen zij zag dat het beest haar zoontje in zijn bek had, trok ze aan de poten van de poema en stak haar hand in zijn bek.

Verder vandaag...

Twee wedstrijden op het EK, maar allebei pas om 21.00 uur vanavond: Zwitserland-Frankrijk en Roemenië-Albanië.

En groot feest, want vandaag is het precies 15 jaar geleden dat de Nederlandse Wikipedia online ging. Eerder spraken we al met vrijwilligers die ervoor zorgen dat 't geen Wiki-zooitje wordt. Eind vorig jaar kreeg Lodewijk daarvoor zelfs een prijs uit handen van koning Willem-Alexander.

Fijne dag!

Deel artikel: