Wekdienst van 18 juni: dit gebeurde terwijl je sliep

Goedemorgen! Het is wisselvallig, met straks vooral in het zuidwesten en westen regen. Vanmiddag is het 15 à 19 graden. Morgen lekker veel zon.

Wat heb je gemist...

Bij veertig huiszoekingen in zestien gemeenten in België zijn vannacht in totaal twaalf mensen opgepakt. Volgens de Vlaamse publieke omroep werd er een aanslag gepland. Syriëgangers zouden de top van het Belgisch kabinet willen treffen.

De staat Rio de Janeiro trekt aan de bel vanwege grote geldproblemen. Het zou zo erg zijn dat de hele economie daar in elkaar kan storten, maar de Olympische Spelen - over anderhalve maand - zouden niet in gevaar zijn.

In Istanbul heeft een groep mannen een feest van Radiohead-fans verstoord omdat ze alcohol dronken tijdens de ramadan. Zeker een bezoeker raakte gewond.

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar

Spanje heeft op het EK voetbal een relatief makkelijk avondje gehad. Ze wonnen met 3-0 van Turkije.

Verder vandaag...

De moordenaar van de Britse politica Jo Cox staat vandaag voor de rechter. Cox werd donderdag op straat doodgeschoten en -gestoken.

Het EK voetbal gaat om 15.00 uur verder met de tweede wedstrijd van de Belgen. De Rode Duivels nemen het in Bordeaux op tegen Ierland. Om 18.00 uur treden IJsland en Hongarije aan voor het tweede duel van de dag. De EK-dag wordt om 21.00 uur afgesloten met Portugal-Oostenrijk.

Fijne dag!

Het programma voor zaterdag 18 juni

Deel artikel: