Tientallen gewonden na voetbalrellen

Wekdienst van zondag 12 juni: dit gebeurde terwijl je sliep

Goedemorgen, vandaag overheerst de bewolking. In het noorden en westen valt wat regen. In de middag kan in het zuiden de zon er soms even bij komen, maar de kans op buien neemt ook toe. Het wordt 16 tot 21 graden.

Wat heb je gemist...

Gisteravond vielen Russische hooligans in het stadion Britse supporters aan na afloop van de wedstrijd in Marseille. Er vielen zeker 31 gewonden. De UEFA stelt nu een onderzoek in. Volgens Russische media, die minister van sport Vitali Moetko citeren, legt de Europese voetbalbond de Russische voetbalbond een boete op.

Rellen tijdens duel Engeland-Rusland

Een oude traditie in Valencia wordt in de ban gedaan door het bestuur van de Spaanse stad. Er mogen niet langer stieren met brandende hoorns worden losgelaten op straat. Tijdens het traditionele stierenrennen in Valencia worden er vuurballen of vuurwerk aan de hoorns bevestigd voordat het dier wordt losgelaten. Volgens het stadsbestuur, dat sinds een jaar in handen is van de linkse Podemos-partij, is dat dierenmishandeling.

Tijdens het traditionele stierenrennen werd er vuurwerk vastgemaakt aan de hoorns van de dieren

De man die de Amerikaanse Voice-zangeres Christina Grimmie doodschoot na een concert is de 27-jarige Kevin James Loibl uit Florida. Hij schoot de 22-jarige oud-The Voice-kandidate neer na haar concert in Orlando in Florida, toen ze handtekeningen uitdeelde aan fans . Ze bezweek later aan haar verwondingen.

Christina Grimmie bij The Voice in 2014.

Een vrolijke foto van een Amerikaanse muzikant en zijn nieuwe hond werd deze week massaal verspreid op social media. Leuk, zou je denken. Maar juist daardoor dreigt Dan Tillery zijn huisdier nu alweer kwijt te raken. Agenten hadden de foto zien langskomen op internet en zagen dat het dier veel op een pitbull leek. En die zijn verboden in de staat Michigan, waar Tillery woont.

De selfie die Tillery maakte met zijn hond

Verder vandaag...

Speelt regerend wereldkampioen Duitsland zijn eerste wedstrijd op het EK voetbal, tegen Oekraïne om 21:00 uur. En ook zal Max Verstappen zich proberen te revancheren in Canada op het Circuit Gilles Villeneuve.

Fijne dag!

Deel artikel: