Wekdienst

Wekdienst van dinsdag 31 mei: dit gebeurde terwijl je sliep

Goedemorgen, op de meeste plaatsen droog, veel wolken maar vooral in het noorden wat zon. Later kans op regen. Het wordt 21 tot 24 graden.

Wat heb je gemist...

Roken minder populair onder tieners

Steeds minderen jongeren onder de zestien roken: eind jaren 90 was het ruim 10 procent, rond 2010 was dat gehalveerd en nu is het nog maar 1,3 procent, meldt het CBS. In andere leeftijdsgroepen is geen daling zichtbaar.

Braziliaanse anti-corruptieminister stapt op om corruptie

De Braziliaanse minister van Transparantie Fabiano Silveira heeft zijn ontslag ingediend bij interim-president Michel Temer. Hij deed dat nadat belastende geluidsopnames van hem waren uitgelekt.

Oud-minister toont begrip voor Snowden

Klokkenluider Edward Snowden heeft steun gekregen uit onverwachte hoek. Oud-minister Eric Holder van Justitie heeft in een interview gezegd dat Snowden weliswaar de wet heeft overtreden door op grote schaal geheime informatie te lekken, maar dat hij tegelijkertijd Amerika een dienst heeft bewezen.

Wat moet je weten...

Nationale staking in België

Vakbonden protesteren tegen het sociale beleid van de liberale premier Michel. En dat zorgt voor heel wat hinder. Zo staan de treinen, trams en bussen stil. Ook op scholen is de staking merkbaar, ook leraren doen mee aan de actie. Hetzelfde geldt voor ziekenhuizen, die draaien met een minimale bezetting. En het huisvuil halen ze pas later deze week op.

Deel artikel: