Utrecht Centraal

Wekdienst van maandag 30 mei: dit gebeurde terwijl je sliep

Goedemorgen! Veel bewolking vandaag en temperaturen van 16 tot 23 graden. Aan het eind van de dag in het noorden en oosten kans op een paar stevige onweersbuien.

Wat heb je gemist...

Treinreizigers wordt geadviseerd Utrecht Centraal te mijden. De werkzaamheden op station Utrecht Centraal zijn uitgelopen, meldt ProRail. "Pas na de ochtendspits gaan de treinen bij Utrecht weer normaal rijden", zei een woordvoerder van ProRail in het NOS Radio 1 Journaal.

Het gerechtshof in Den Haag buigt zich vandaag over een mogelijke nieuwe gerechtelijke dwaling. In opdracht van de Hoge Raad gaat het hof het bewijs in de Hilversumse showbizzmoord-zaak opnieuw tegen het licht houden. Martien Hunnik, destijds veroordeeld voor de moord, had bekend maar dit later teruggetrokken. Ander bewijs was er niet.

In Zuid-Duitsland zijn drie mensen om het leven gekomen bij noodweer. In Weissbach in Baden-Württemberg werd een man van 60 verrast toen het water een ondergrondse parkeergarage inliep. In Schwäbisch Gmünd is een brandweerman om het leven gekomen bij een reddingsoperatie.

In Australië is een vrouw vermist nadat ze was aangevallen door een krokodil. Dat gebeurde voor de ogen van haar vriendin, met wie ze was gaan zwemmen.

Krokodil op de farm in Honduras

Verder vandaag...

Er staan vijf verdachten voor de rechter van de rellen in Geldermalsen. Ze verstoorden een raadsvergadering over de komst van een asielzoekerscentrum. Een interessant proces, want een bijzonder wetsartikel wordt afgestoft: namelijk verstoring van het democratische proces. Daar staat een maximale straf van negen jaar op.

Fijne dag!

Deel artikel: