Wekdienst van 29 mei: dit gebeurde terwijl je sliep

Goedemorgen! De zon schijnt aan het begin van de dag nog even, maar vanaf het eind van de ochtend trekken er vanuit het oosten buien over het land. Vanmiddag kunnen er overal zware buien vallen met grote kans op onweer. Het wordt gelukkig wel warm, met 23 graden.

Wat heb je gemist...

Net als twee jaar geleden heeft Real Madrid de Champions League-finale gewonnen van stadgenoot Atlético. In 2014 was een verlenging nog genoeg voor de winst, nu kwam het aan op strafschoppen. De eerste zeven gingen erin, daarna miste Atlético een penalty en maakte Cristiano Ronaldo het af voor Real.

In de Colombiaanse hoofdstad Bogotá zijn 200 vrouwen en meisjes bevrijd die seksueel werden uitgebuit. Veel van hen zijn minderjarig. Ze werkten als seksslaaf in een wijk waar veel criminele bendes zitten. De politie heeft bij de invallen ook grote hoeveelheden drugs, wapens en geld in beslag genomen.

In de dierentuin van de Amerikaanse stad Cincinnati is een jongen van drie in het gorillaverblijf gevallen en meegesleurd door een van de apen. De peuter raakte daarbij zwaargewond, maar is buiten levensgevaar.

De gorilla is door een speciaal team van de dierentuin doodgeschoten. Volgens de dierentuin ging het om een levensbedreigende situatie en was er geen andere optie.

Verder vandaag...

Wordt de laatste etappe gereden in de Giro. Een formaliteit, want het is al duidelijk dat de Italiaan Vincenzo Nibali gaat winnen en Steven Kruijswijk het moet doen met een vierde plek.

Ook Max Verstappen komt weer in actie. De Limburger, die twee weken geleden een historische winst pakte in de Grand Prix van Spanje, moet vanuit de pitsstraat starten nadat hij gisteren was gecrasht tijdens de kwalificatie. Een podiumplaats lijkt er daarom ook voor hem niet in te zitten.

In Haarlem wordt de grootste band van Nederland gevormd. Zo'n 240 bandleden zullen tegelijk het nummer Rockin' in the free world van Neil Young laten horen. De initiatiefnemer liet zich inspireren door deze video, waarin duizend Italianen een nummer van de Foo Fighters zingen.

Fijne dag!

Deel artikel: