Wekdienst van 28 mei: dit gebeurde terwijl je sliep

Goedemorgen! Geregeld zon vanmorgen, maar in het oosten al kans op een bui. Later op de dag op meer plekken stevige buien, met kans op onweer en hagel. Het is 20 tot 25 graden.

Wat heb je gemist...

De Amerikaanse Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump wil niet met de Democraat Bernie Sanders in debat gaan. Sanders had daar meerdere malen op aangedrongen. Gisteren zei Trump nog dat hij wel interesse had in zo'n debat, maar hij komt nu van zijn woorden terug. Hij wil alleen debatteren met de uiteindelijke presidentskandidaat van de Democraten. Waarschijnlijk is dat Hillary Clinton, die een ruime voorsprong heeft op Sanders.

In Diemen-Noord is gisteravond op straat een man doodgeschoten. Hij werd onder vuur genomen toen hij naar zijn auto liep. Zijn zoontje zou getuige zijn geweest van de schietpartij. Buurtbewoners hebben behoorlijk wat schoten gehoord. Hulpdiensten hebben geprobeerd de man te reanimeren.

Vijftien voormalige legerofficieren zijn in Argentinië veroordeeld voor hun aandeel in Operatie Condor, een samenwerkingsverband tussen rechtse dictaturen in Latijns-Amerika om linkse activisten te bestrijden. Voormalig president Reynaldo Bignone kreeg 20 jaar gevangenisstraf. Andere veroordeelden kregen straffen van 8 tot 25 jaar cel. Twee werden onschuldig bevonden.

Cel operatie Condor

Verder vandaag...

Vanochtend moet duidelijk worden of Steven Kruijswijk nog op de fiets stapt voor de een-na-laatste etappe van de Giro d'Italia, nadat hij gisteren lelijk viel. Samen met zijn teamleider bekijkt Kruijswijk hoe erg hij last heeft van het scheurtje in z'n rib dat hij heeft opgelopen.

Verder is er vandaag een nationale actiedag tegen TTIP, CETA en ISDS. De teller staat inmiddels op 27 acties tegen de handelsverdragen in verschillende steden.

Fijne dag!

'Kruijswijk is een rooie, een duveltje, een bijtertje'

Deel artikel: