Wekdienst van 27 mei: dit gebeurde terwijl je sliep

Goedemorgen! Vandaag af en toe zon, maar later vandaag kan er overal een bui vallen, mogelijk met wat onweer. Het wordt maximaal 21 graden. In het weekend ook wat zon, maar meer buien. Het wordt wel iets warmer.

Wat heb je gemist...

Mogelijk goed nieuws voor enkele duizenden kankerpatiënten. Het VU Medisch Centrum in Amsterdam heeft als eerste in Europa een bestralingsapparaat waarmee tumoren veel preciezer bestraald kunnen worden. Hierdoor hoeven patiënten mogelijk minder vaak bestraald te worden. Alleen vijf ziekenhuizen in de VS hebben al zo'n bestralingsapparaat.

Hoe werkt de nieuwe bestralingstechniek van het VU Medisch Centrum?

In New York is een rapper opgepakt in verband met de dodelijke schietpartij gisteravond bij een concert. Het gaat om de 30-jarige Roland Collins, die optreedt onder de artiestennaam Troy Ave. Hij zit vast voor poging tot moord en verboden wapenbezit. Collins raakte zelf gewond tijdens het incident, hij kreeg een kogel in zijn been. De politie gaf beelden van een bewakingscamera vrij waarop we Collins zien schieten.

Let op: beelden kunnen als schokkend worden ervaren.

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar

De leiders van de G7, de zeven rijkste industrielanden, hebben aan het eind van hun top in Japan gewaarschuwd dat een vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de EU een groot gevaar is voor de wereldeconomie. Zo zou de internationale handel inzakken en worden er naar verwachting minder banen gecreëerd. De verklaring geldt als steun in de rug voor premier Cameron, ook aanwezig in Japan en tegenstander van een Brexit.

De G7 bijeen in Japan, met president Obama en bondskanselier Merkel op de voorgrond.

Verder vandaag...

Bezoekt president Obama het Japanse Hiroshima. Deze stad werd aan het einde van de Tweede Wereldoorlog vernietigd door een atoombom - het is voor het eerst dat een Amerikaanse president de stad bezoekt. Verder doet de rechter vandaag uitspraak in het kort geding dat FC Twente aanspande tegen de KNVB. De Tukkers willen degradatie naar de Jupiler League voorkomen - ze kregen deze straf wegens financieel wanbeleid. Tot slot zijn vandaag de laatste eindexamens op het voortgezet onderwijs.

Fijne dag!

Deel artikel: