Wekdienst van 26 mei: dit gebeurde terwijl je sliep

Goedemorgen!

Goed opletten als je de weg opgaat, het kan mistig zijn. Na de mist wordt het op steeds meer plaatsen zonnig. Wel kan er wat regen vallen. Het wordt maximaal 22 graden, net als morgen. Dan is er wel een grotere kans op regen en onweer.

Wat heb je gemist...

In New York zijn vier mensen neergeschoten bij een concert van rapper T.I. (bekend van het rap-gedeelte uit Blurred Lines). Een van hen is overleden. T.I. stond op het punt met zijn optreden te beginnen in Manhattan.

Een ooggetuige vertelt tegen CBS New York: “We zagen twee mensen op de VIP-tribune ruzie maken en toen begon iedereen opeens te rennen omdat ze schoten hoorden." Er zijn nog geen arrestaties verricht.

Hillary Clinton krijgt weer te maken met een oud schandaal. Er is een onderzoek van het ministerie van Buitenlandse Zaken bij de media beland. Daarin staat dat Clinton als minister tienduizenden werkmailtjes via een privécomputer verstuurde, en dat mag niet. Ze heeft al een keer sorry gezegd voor het gebruik van haar privémail.

'Dit schandaal zal haar blijven achtervolgen'

Bij Coca-Cola in Dongen in Brabant is zoutzuur gelekt. Niemand raakte gewond door de bijtende stof. De boel werd stilgelegd toen het lek werd ontdekt, zodat er geen schadelijke dampen konden vrijkomen. De fabriek van Coca-Cola staat op een industrieterrein aan de rand van Dongen. Er zijn geen huizen in de buurt.

Verder vandaag...

Gaat de zaak-Wilders weer verder. De rechtszaak draait om de omstreden Marokkanen-uitspraken van Geert Wilders. Wilders is zelf niet aanwezig, hij kon zich niet goed genoeg voorbereiden.

Verder speelt tennister Kiki Bertens vandaag voor een plek in derde ronde Roland Garros. Zij stuntte twee dagen geleden door Australian Open-winnares Angelique Kerber te verslaan. Zowel op televisie als op NOS.nl is een aantal wedstrijden van het grandslamtoernooi in Parijs live te volgen.

En...Steven Kruijswijk start de achttiende etappe nog altijd stevig in de roze trui. In een rit van 234 kilometer fietsen de renners van Muggìo naar Pinerolo. De etappe is te volgen via een liveblog op NOS.nl.

De achttiende etappe van de Giro d'Italia

Deel artikel: