Wekdienst van 25 mei: dit gebeurde terwijl je sliep

Goedemorgen!

Het blijft op de meeste plaatsen droog en het wordt zestien tot negentien graden. Morgen wordt het nog iets warmer. Vrijdag en in het weekend wordt het boven de twintig graden en schijnt af en toe de zon.

Wat heb je gemist...

Bosz heeft voor drie jaar getekend bij de Amsterdamse club, en begint daar op 1 juli. De 52-jarige trainer volgt Frank de Boer op, die twee weken geleden liet weten dat hij het na ruim vijf jaar voor gezien houdt als trainer van Ajax.

Het is niet écht verrassend dat Bosz de opvolger van Frank de Boer wordt. Eerder dit jaar flirtte hij al met Ajax, maar Bosz ging toen toch naar het Israëlische Maccabi Tel Aviv. Hij had wel in z'n contract laten zetten dat hij daar weg mocht als een Nederlandse topclub hem wilde hebben.

Peter Bosz tijdens een van zijn laatste trainingen voor Maccabi Tel Avid

Griekenland krijgt 10,3 miljard euro uit het steunpakket van de Eurolanden. Dat was al eerder afgesproken, maar eerst moesten de Grieken bezuinigen. Dat deden ze: in de afgelopen weken heeft Griekenland onder meer belastingstelsel en de pensioensector hervormd.

De ministers van Financiën van de Eurogroep zijn na 11 uur vergaderen akkoord gegaan met de recente bezuinigingen van de Griekse regering. De landen gaan ook kijken of de schuld van de Grieken aangepakt kan worden, zegt minister Dijsselbloem.

Moslims worden in de regio Rotterdam veel vaker gediscrimineerd dan uit officiële cijfers blijkt. Dat zegt de club van islamitische organisaties in Rotterdam-Rijnmond. Bij de politie kwamen vorig jaar en in het eerste kwartaal van dit jaar ruim veertig meldingen binnen. De onderzoekers kregen 174 extra meldingen.

Volgens de onderzoekers hebben moslims weinig vertrouwen in instanties en doen ze daarom niet altijd melding van discriminatie. Vooral vrouwen met een hoofddoek zouden slachtoffer zijn van discriminatie of geweld.

Een vrouw met een hoofddoek

Verder vandaag...

Komt er nóg een rapport uit over de Teevendeal, de deal tussen voormalig officier van justitie Teeven en crimineel Cees H. De commissie-Oosting heeft nu uitgezocht wie op het ministerie van Veiligheid en Justitie aan de eigen ict-medewerkers heeft gevraagd om te stoppen met hun speurtocht naar het 'bonnetje' van de deal.

Verder start Steven Kruijswijk voor de derde dag op rij in de roze trui in de Giro d’Italia. Die trui zou niet in gevaar moeten komen op de vrij vlakke rit van vandaag.

Giro 2016: etappe 17

Deel artikel: