Wekdienst van 24 mei: dit gebeurde terwijl je sliep

Goedemorgen! Het is vandaag bewolkt, maar op de meeste plaatsen blijft het wel droog. Het wordt een graad of veertien. Morgen wat meer zon en iets warmer; maximaal 19 graden. Donderdag komen we weer boven de 20 uit.

Wat heb je gemist...

Zzp'ers hebben minder vaak een burn-out dan werknemers in loondienst, terwijl ze fysiek juist zwaarder werk doen. Bovendien vinden zzp'ers hun werk gevarieerder en willen ze later met pensioen. Dat blijkt uit onderzoek van TNO en het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Een gelukkige zzp'er: Quirijn Tol uit Ankeveen.

In Griekenland wordt het grootste vluchtelingenkamp van het land ontruimd. Er zitten naar schatting 8400 mensen in het kamp in Idomeni, aan de grens van Griekenland met Macedonië. Ze bivakkeren in treinstellen en tenten.

Volgens de politie en de autoriteiten worden de vluchtelingen in groepen naar nieuwe, compleet ingerichte kampen gebracht. Het ontmantelen van het kamp duurt naar verwachting een week tot tien dagen.

Texel is the place to be komende zomer als vakantiebestemming, als het aan de Lonely Planet ligt. De reisgids heeft een top tien van Europese vakantiebestemmingen gemaakt, waarbij Texel op plek 9 staat. Volgens de Lonely Planet komt dat door de ongerepte natuur.

Texel staat in de lijst om de "overvloed aan ervaringen die het reizigers biedt, zoals ongerepte duinen, natuurparken, fantastische verlaten witte stranden en bossen". Het Griekse Peleponessos staat op 1.

Zomer op Texel

Verder vandaag...

Het allergrootste cruiseschip ter wereld, Harmony of the Seas, komt vanochtend vroeg aan in de haven van Rotterdam. Het schip is vijf keer zo groot als de Titanic en biedt plaats aan 6410 gasten en 2100 bemanningsleden. De totale oppervlakte van de dekken is 84 voetbalvelden groot. Het schip komt rond 7.00 uur aan en blijft tot 18.00 uur liggen in de Rotterdamse haven.

  • ANP
  • ANP
  • Reuters
    Een theater met plaats voor 1400 toeschouwers
  • Reuters
  • Reuters
  • Reuters

Fijne dinsdag!

Deel artikel: