Wekdienst van vrijdag 20 mei: dit gebeurde terwijl je sliep

Goedemorgen, bewolkt, soms wat regen en heel af en toe zonnig. Het wordt maximaal negentien graden. Morgen meer zon en een stuk warmer. Zondag slaat het om: nat, veel wind en mogelijk onweer.

Wat heb je gemist...

In de Middellandse Zee wordt vandaag verder gezocht naar het vermiste vliegtuig van EgyptAir. Er is verwarring ontstaan over wrakstukken die van het vermiste toestel zouden zijn. Gisteren werd nog gezegd dat ze in de buurt van Karpathos waren gevonden, maar volgens de Grieken zijn die wrakstukken niet van het toestel. Het vliegtuig met 66 mensen aan boord verdween gisternacht boven de Middellandse Zee.

Zet het maar vast in je agenda: Youp van 't Hek gaat eind 2017 de oudejaarsconference doen. Het wordt zijn negende keer, waarvan de laatste keer in 2014 was. De afgelopen tijd ging het vrij slecht met Youp; hij heeft een zware hartoperatie achter de rug. Inmiddels heeft hij zijn theatertour en zijn wekelijkse column in NRC Handelsblad hervat. Claudia de Breij doet dit jaar de oudejaarsconference.

Het is populairder dan ooit om je rijbewijs te halen als 17-jarige. Het kan sinds 2011 en inmiddels heeft ruim acht procent het roze kaartje. Tegelijk is het aantal 17-jarigen dat een bromfietsrijbewijs bezit en geen autorijbewijs heeft, licht gedaald. Van 11 procent in 2014 naar 9,6 procent nu, blijkt uit cijfers van het CBS. Voor een brommerrijbewijs kun je al vanaf je zestiende een examen afleggen. Voor een autorijbewijs mag je vanaf je zeventiende afrijden.

Verder vandaag...

Gaat het nieuwe album van Bob Dylan in de verkoop, Fallen Angels komt uit op het moment dat zijn bekendste album Blonde on Blonde vijftig jaar bestaat. In de Giro d'Italia wordt het spannend: de renners gaan de komende drie dagen de bergen in. Er zijn vandaag vier zware beklimmingen, de finish is rond 17:15 uur in Cividale del Friuli.

Deel artikel: