Baretwerpen

Hoedje gooien bij afstuderen mag niet op deze Britse uni

We kennen allemaal de vliegende vierkante afstudeerhoedjes uit Amerika en Groot-Brittannië. Een langlopende traditie als je afgestudeerd bent op universiteiten in die landen. Maar hoe oud en bekend de hoed-gooi-ceremonie ook is, een universiteit in het Britse Norwich heeft hem verboden.

De reden: er zijn al verschillende studenten van de University of East Anglia gewond geraakt in de afgelopen jaren en het bedrijf dat de hoedjes maakt klaagt over beschadigde hoedjes. Dus kregen de studenten te horen dat ze in de uitreikingsfoto maar net alsof moeten doen.

En die hoedjes dan? Nou, zegt de universiteit, die kan je er toch gewoon bij photoshoppen? "We willen ervoor zorgen dat de dag van afstuderen niet geruïneerd door een vermijdbaar ongeluk", zegt de universiteit. "Het is niet alleen veiliger, maar ook de gezichten van de studenten zijn beter te zien", voegde de fotograaf er aan toe in de studentenkrant.

Het is overigens niet de eerste universiteit in Groot-Brittannië waar het hoeden-gooien een probleem is voor de universiteit. Eerder moedigden zowel de universiteit van Cambridge en Birmingham hun studenten al aan hun hoeden vooral in de hand te houden.

Deel artikel: