Verdediger Coke van Sevilla viert z'n goal tijdens de Europa League finale tegen Liverpool

Wekdienst van donderdag 19 mei: dit gebeurde terwijl je sliep

Goedemorgen! Vandaag af en toe zon en op de meeste plaatsen droog. Het wordt achttien tot twintig graden. Morgen meer kans op wat regen. Zaterdag warm en mogelijk 24 graden.

Wat heb je gemist?

De Airbus A320 vertrok gisteravond vanuit Parijs en zou rond een uur of 03.00 vannacht moeten aankomen in Caïro in Egypte. Aan boord zouden bijna zeventig mensen zijn. Het is nog niet duidelijk wat er is gebeurd, maar het toestel is waarschijnlijk neergestort. Er is een zoekactie aan de gang op de Middellandse zee.

Er heeft kort brand gewoed in de gevangenis van Zwaag in Noord-Holland. Het vuur begon in een cel op de eerste verdieping, waar een gevangene gewond raakte. 22 anderen hebben rook ingeademd. Een deel van het complex is ontruimd.

In Basel wonnen de Spanjaarden met 3-1 van Liverpool. In de eerste helft kwam Liverpool met 1-0 voor en leek de 2-0 dichtbij, maar direct na rust scoorde Sevilla de gelijkmaker. Daarna kwam Liverpool er nauwelijks meer aan te pas en scoorden de Spanjaarden nog twee keer. Het was sinds 1978 niet meer voorgekomen dat een club drie Europese bekers op rij wint.

Sevilla viert de winst van de Europa League

En verder...

Studenten van de Wageningen Universiteit protesteren vanmiddag tijdens de lunch tegen avondcolleges. Komend schooljaar gaat de uni als proef ook in de avond lesgegeven. De studenten zijn bang dat het niet om een proef gaat, maar dat het een definitief plan is.

Fijne dag!

Deel artikel: