FC Twent behoudt licentie

Fans FC Twente teleurgesteld: wie wordt hier beter van?

FC Twente mag profvoetbal blijven spelen. Maar daar houdt het goede nieuws voor de supporters ook wel mee op. Volgend seizoen reizen ze hun ploeg niet achterna naar De Kuip of de Arena, maar mogen ze Groesbeek en Oss in hun navigatie zetten. Hoe reageren fans daarop?

Teleurstelling bij fans FC Twente

De grootsheid van Ajax en PSV kan alleen maar bestaan bij tegenstand.

Een Twente-fan bij de Grolsch Veste

"Het is vooral heel erg jammer. Want wie wordt hier beter van?", zegt een fan bij de Grolsch Veste. "De grootsheid van de rest van de clubs, zoals Ajax en PSV, kan alleen maar bestaan bij wat tegenstand. En als clubs als Twente, die toch wel wat kunnen, van de kaart worden geveegd, blijft er voor de rest niets over. En het is al zo'n Mickey Mouse-competitie in Nederland."

"Wat als het nog verder bergafwaarts gaat?" vraagt hij zich af. "Mensen die hun seizoenskaarten niet verlengen, sponsors die wegblijven door het niveau, geen inkomsten meer uit de eredivisie. Alles wordt dan minder, spelers gaan weg. Dan kom je echt in een vicieuze cirkel terecht. En het is niet zomaar even kampioen worden in de Jupiler League. Stel dat het nog twee jaar duurt voor we terug zijn."

"We hebben al zo veel tegenslagen gehad", zegt een andere fan bij het stadion in Enschede. "Dit is een mokerslag voor ons." Maar sommige fans blijven optimistisch. "Onze club blijft bestaan, wat er ook gebeurt", zegt een jongen.

Deel artikel: