Gisteren was er ook een kus protest in Mexico tegen homofobie

Wekdienst van woensdag 18 mei: dit gebeurde terwijl je sliep

Goedemorgen! Het is een beetje wisselvallig. Soms wat zon, maar ook wat lichte regen. Het wordt 16 tot 19 graden. Het blijft de rest van de week zo, al kan het wel een paar graden warmer worden.

Wat heb je gemist...

De eerste wagen stond kort voor middernacht in de wijk Schoener in lichterlaaie. Kort daarop vlogen in de buurt nog drie auto's in brand. Volgens Omroep Flevoland zijn de wagens total loss. Waarschijnlijk is het vuur aangestoken.

Een kleuter uit Hoogezand, in Groningen, heeft een xtc-pil geslikt die hij op het schoolplein had gevonden. Hij houdt er waarschijnlijk niets aan over, maar wordt voor de zekerheid in het ziekenhuis in de gaten gehouden. De school, Het Ruimteschip, hoopt dat dit nog eens duidelijk maakt dat kinderen nooit zomaar iets moeten eten dat ze op straat vinden.

In een aantal staten in Mexico kunnen homo's al met elkaar trouwen, maar in het grootste deel van het land is het homohuwelijk nog verboden. Daarvoor moet het burgerlijk wetboek worden aangepast. President Peña Nieto wil dat dat zo snel mogelijk gebeurt.

Verder vandaag...

Poging twee vandaag in Alphen aan den Rijn. Daar wordt opnieuw geprobeerd het brugdek van de Koningin Julianabrug te plaatsen. Vorig jaar kwam het dek op huizen en winkels terecht toen de twee kranen waar het aan hing omvielen. Niemand raakte daarbij gewond, maar er was veel schade. Het brugdek wordt vandaag op een andere manier geplaatst dan de vorige keer. Als alles goed gaat kan de brug in juni weer gebruikt worden.

Fijne dag!

Deel artikel: