NOS op 3 Tech Podcast

NOS op 3 Tech Podcast: VR-concerten, Qrash en e-sports

Er staat weer een hagelnieuwe NOS op 3 Tech Podcast voor je klaar. Deze week hebben we het over muziek en dus schuiven Roosmarijn Reijmer (3FM) en Freek Boersma (Qrash) aan. Ook is Roel van Niekerk (NOS op 3) erbij om te praten over voetbalteams die in e-sports duiken.

Spotify gaat zelf televisieprogramma's produceren. Het zijn korte afleveringen over muziek. 3FM-dj Roosmarijn Reijmer van 3voor12 Radio is er in ieder geval wel benieuwd naar.

Qrash

Afgelopen weekend is de app Qrash gelanceerd, een soort alles in één uitgaansapp, waarmee je kan zoeken naar een leuk feestje, kaartjes kunt kopen en je telefoon als entreebewijs kunt gebruiken. Maker Freek Boersma komt zijn idee uitleggen.

We praten ook nog over VR-concerten. Concertorganisator Live Nation kondigde aan om concerten in Virtual Reality te gaan aanbieden. Daarbij hoef je niet meer in de rij te staan of half verdrukt te worden tussen de mensenmassa, maar kan je gewoon lekker thuis met je VR-bril op het concert meemaken. De reacties zijn gemengd.

E-sports

Tot slot stappen steeds meer grote voetbalteams in de e-sports. Zo heeft de Duitse club Schalke 04 een League of Legends-team gekocht en hebben andere teams al eigen FIFA-spelers gecontracteerd. Casper praat erover met Roel van Niekerk.

Deel artikel: