Nieuw-Zeelandse politie doet mee aan de #Runningmanchallenge

#Runningmanchallenge: internationale dancebattle tussen korpsen

Gooi de icebucketchallenge, de Harlem Shake en mannen in uniform in de mix en er is een nieuwe hype geboren. Agenten en brandweermannen van over de hele wereld zetten filmpjes online waarin ze de Running Man doen, een dansje uit de jaren tachtig.

De ‪#‎runningmanchallenge‬ begon eigenlijk zonder uniformen. Twee Amerikaanse middelbare scholieren zetten filmpjes online waarin ze grappige dansmoves op het nummer 'My Boo' van Ghost Town dj's uit 1995 met de wereld deelden. Als snel gingen mensen hen massaal nadoen.

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar

De hype ging een nieuwe fase in toen het Nieuw Zeelandse recruitmentkorps besloot er een draai aan te geven. Zij zetten op een paar dagen geleden een filmpje op Facebook waarin ze met een heel team dansten en korpsen over de hele wereld opriepen om hen te overtroeven. Het filmpje werd binnen een uur 90 duizend keer bekeken en is nu al meer dan 8 miljoen keer gezien.

Het duurde niet lang voordat agenten in andere landen de uitdaging aannamen en hun eigen versie van de Running Man online zetten. Bijvoorbeeld deze agenten in New York.

Ook de agenten in Schotland zetten hun beste dansbeentje voor.

Ook de brandweer in Nieuw-Zeeland doet mee.

Filmpjes van Nederlandse agenten of brandweermannen zijn nog niet opgedoken.

Deel artikel: