Wekdienst van 1 mei: dit gebeurde terwijl je sliep

Goedemorgen!

Vanochtend bewolkt en in het zuidoosten en oosten kan het regenen. Vanmiddag overal zonnig en droog, het wordt 11 tot 15 graden.

Wat heb je gemist?

Barack Obama heeft voor de laatste keer gesproken op het Correspondents' Dinner, de jaarlijkse bijeenkomst van de parlementaire pers waarop de Amerikaanse president zichzelf en anderen op de hak neemt. Ook de huidige presidentskandidaten kwamen aan de beurt. Even deed Obama of hij Donald Trump zou overslaan en zou eindigen met een serieus verhaal over de persvrijheid...

Obama zei dat hij het jammer vond dat Trump er niet bij was, maar dat hij waarschijnlijk thuis een Trump-steak zat te eten en beledigende tweets naar Angela Merkel aan het sturen was.

Hoogtepunten uit Obama's Correspondents' Dinner-speech

Een Nederlands meisje van 16 is verongelukt in Turkije. Ze was met haar ouders op vakantie in Alanya toen ze bij het maken van een foto haar evenwicht verloor en van een rots viel.

Met je oldtimer naar de binnenstad van Rotterdam? Vanaf vandaag niet meer. Het verbod geldt al een tijdje, maar nu krijg je ook een boete.

Verder vandaag...

Ruim een maand na de aanslagen in Brussel is de vertrekhal van Zaventem weer hersteld. Vandaag kunnen de eerste passagiers weer inchecken in de hal van het vliegveld. De veiligheidsmaatregelen zijn wel verscherpt.

Vertrekhal Zaventem weer open

Wordt de eredivisie dit seizoen beslist op doelsaldo of laat Ajax dan wel PSV voortijdig punten liggen in de voorlaatste speelronde? Een vol programma in de eredivisie. Alle wedstrijden beginnen om 14.30 uur. De Amsterdammers treden in de Arena aan tegen FC Twente, PSV speelt voor eigen publiek tegen SC Cambuur, dat bij een nederlaag sowieso is gedegradeerd.

Max Verstappen komt vandaag ook in actie in de Grand Prix van Rusland, die start om 14.00 uur Nederlandse tijd.

'Ik heb op mijn rug nog wel plek voor een tattoo van Leicester-trainer Ranieri'

In Engeland kan Leicester City kan zich tot kampioen kronen in de Premier League. Als het wint bij Manchester United van trainer Louis van Gaal. Het duel begint om 15.05 uur Nederlandse tijd.

Deel artikel: