Station Geerdijk massaal uitgezwaaid door treinreizigers

De trein tussen Almelo en Mariënberg stopt vandaag voor het laatst op station Geerdijk. Om dat te 'vieren' gingen er tientallen extra reizigers mee in het boemeltje - het moest de drukste treinrit ooit worden voor Geerdijk.

Hoeveel mensen er vanavond uitstapten op het enige perron bij het Overijsselse dorp zal misschien wel nooit helemaal zeker zijn. "Het waren er te veel om te tellen. We schatten zo rond de 400 mensen", zegt Hildebrand van Kuyeren van Treinreiziger.nl - een van de organisatoren.

"We probeerden nog te tellen, maar toen we zagen hoeveel mensen er op het perron stonden dachten we ook: laat maar zitten." Volgens de vaste forenzen is de actie in elk geval geslaagd.

Terwijl er luidkeels "Geerdijk!" werd gescandeerd, reed de bomvolle trein om 19.06 uur het station binnen, waar op het perron tientallen anderen stonden te wachten. Verslaggever Onno Beukers streamde live hoe de trein het station aandeed:

Laatste trein Geerdijk

Zoals we nog van het NK treinreizen in de spits weten, kan een publieksactie op het spoor flink tegenvallen. Gelukkig voor Vincent Wever van OV-Magazine, dat de actie via Facebook mede had opgezet, was het druk vandaag. "We hadden op zo'n 250 man gerekend, maar dat werden er dus bijna twee keer zo veel," zegt Vincent. "Toch grappig als je bedenkt dat Geerdijk zelf maar 500 inwoners heeft."

"Station Geerdijk is op een waardige manier afgesloten."

Organisator Vincent Wever

De actie was overigens niet uit protest, maar gewoon om op een mooie manier afscheid te nemen van het op-een-na-rustigste station van Nederland (per dag 55 in- en uitstappers). Vervoerder Arriva had uit voorzorg een extra lange trein ingezet. Voor organisator Hildebrand begon het succes van de actie pas echt te dagen in Almelo. "Daar werd omgeroepen dat er een extra lange trein werd ingezet in verband met het afscheid van station Geerdijk. Dat was toch wel een heel bijzonder moment."

"Reizigers hebben er uiteindelijk een mooie dag van gemaakt. Station Geerdijk is op een waardige manier afgesloten", zegt Vincent.

Om de herinnering levend te houden, hieronder een laatste dagje treinspotten op het perron van Geerdijk.

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar

Deel artikel: