Deze man uit Kampen staat in bijna elke ochtendkrant

De 49-jarige Matthijs Aarten uit Kampen stond tijdens Koningsdag in Zwolle opeens vlak naast de koninklijke familie en deed een dansje met de koning. Vanmorgen stond Matthijs op de voorpagina's van maar liefst drie ochtendkranten: De Telegraaf, Metro en het AD. Ook de Volkskrant en Trouw namen een foto van hem mee. Daarvoor had hij NOS-presentator Winfried Baijens al gesproken over zijn moment met de koninklijke familie.

Op 3FM sprak dj Giel Beelen vanmorgen met Matthijs, die het zelf haast niet kon geloven. "Ik wist niet dat ik zo fotogeniek was!"

De foto werd genomen bij het optreden van zanger Typhoon. "Hij zweepte de boel echt op. Het was gewoon die sfeer, en daar gingen we gewoon een beetje in mee," zo zegt Matthijs. Toen hij zijn handen uitstak viel de koning hem in de armen en kon er gesprongen worden.

Het moment is ook te zien op dit fragment uit de Koningsdag-uitzending van de NOS.

Dansen met Typhoon

Toen hij naast de koning stond kon Matthijs het niet laten: "U swingt wel lekker!" zei hij tijdens het dansen. Helaas kwam er niet meteen een koninklijk antwoord op. Matthijs: "Mijn broer werkt bij Blauw Bloed, ik zal hem eens vragen of hij een sms'je kan sturen. Haha, geintje natuurlijk."

Bekijk hieronder het gesprek tussen Matthijs Aarten en NOS-presentator Winfried Baijens van gisteren.

Gezin danste met Koning

Deel artikel: