Wekdienst van 28 april: dit gebeurde terwijl je sliep

Goedemorgen, vooral vanochtend kan het op veel plaatsen even regenen en is er kans op onweer en hagel. Later vandaag opklaringen en het wordt maximaal elf graden.

Wat heb je gemist?

De man die op Koningsdag een jongetje van drie doodreed in Breda en daarna doorreed, heeft zich gemeld bij de politie. Het is een man van 18 uit Breda. Het kind was op straat aan het spelen toen hij werd aangereden. Het jongetje werd volgens de politie tientallen meters meegesleurd. Gisteravond werd de auto waarmee het ongeluk gebeurde al teruggevonden.

De gevonden auto in Breda

Tech-magnaat Elon Musk wil in 2018 een onbemande capsule op Mars laten landen. Dat liet zijn ruimtevaartbedrijf SpaceX weten in een tweet. De Red Dragon, een variant van de Dragon-2 capsule die astronauten naar ruimtestation ISS moet gaan brengen, moet een zachte landing maken op de rode planeet. De vlucht is vooral bedoeld om ervaring op te doen voor toekomstige Mars-missies.

Vandaag begint in Alkmaar de rechtszaak tegen een 31-jarige vrouw. Yasmine M. is de moeder van drie overleden baby's die 2014 en 2015 werden gevonden in Alkmaar en Heerhugowaard. Ze wordt vervolgd voor doodslag op een van haar kindjes. Twee andere lichaampjes waren in verre staat van ontbinding waardoor het niet duidelijk was of de baby's dood zijn geboren of later zijn overleden.

Het huis waar vorig jaar twee babylijkjes werden gevonden

Verder vandaag...

Staat de kapitein van het in 2012 gezonken cruiseschip Costa Concordia voor de rechter. Bij de ramp kwamen 32 mensen om het leven en zou te wijten zijn aan kapitein Schettino. Hij werd vorig jaar tot 16 jaar cel veroordeeld. Ook wordt duidelijk wie zich nou de enige echte uitvinder van de stormparaplu mag noemen. In een kort geding moet de rechter een einde maken aan een negen jaar durende strijd tussen twee Nederlandse bedrijven, die allebei beweren dat ze de speciale plu hebben uitgevonden.

Fijne dag!

Deel artikel: